Psiha

Psiha

Dobra komunikacija ključ je seksualnog zadovoljstva

Razlozi različite stope između lezbijki i heteroseksualnih žena nisu sasvim jasne, no stručnjaci nagađaju kako je penetracija moguće bitnija za heteroseksualne žene.

Kada su u pitanju orgazmi, homoseksualke su prave sretnice. Naime, one češće postižu orgazam u odnosu na heteroseksualne žene, pokazalo je najnovije američko istraživanje. Točnije, lezbijke dočekaju kraj seksualnog odnosa sa smiješkom na licu u 75 posto slučajeva, usporedno sa 63 posto heteroseksualki.

Do ovog su zaključka stigli stručnjaci Instituta Kinsey, koji su analizirali podatke studije provedene preko interneta nad gotovo 3000 osoba. Svi su ispitanici odgovorili na pitanje koliko su često postigli orgazam za vrijeme seksa s partnerom ili partnericom u posljednjih 12 mjeseci, a uvjerljivo “najbolje rezultate” imali su muškarci, koji su euforiju orgazma osjetili u 85 posto slučajeva.

Razlozi različite stope između lezbijki i heteroseksualnih žena nisu sasvim jasne, no stručnjaci nagađaju kako je penetracija moguće bitnija za heteroseksualne žene. “Svejedno, bolja komunikacija između heteroseksualnih partnera ne može štetiti. Najuspješniji način povećanja zadovoljstva oduvijek je bila poboljšana komunikacija, ali i posvećivanje pažnje potrebama partnera”, savjetovala je Elisabeth Lloyd, predsjednica Odsjeka za povijest i filozofiju znanosti Sveučilišta Indiana, voditeljica studije.

Ukratko, za veće uživanje u seksu potrebno je razgovarati i obratiti pažnju!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo