Kako partneru reći da je loš u krevetu, a da se on pritom ne uvrijedi? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kako partneru reći da je loš u krevetu, a da se on pritom ne uvrijedi?

Kaže se da je seks kao pizza – čak i kad je loš, dobar je. Ovo ipak ne bi trebalo značiti da ne postoji šansa za napredaka…

Trebate li reći nekome da je loš ljubavnika? Ako želite i dalje voditi ljubav s tom osobom i jasno vam je da mu treba malo poticaja, nemate puno opcija nego pružiti koji savjet… Kako će netko znati da je loš ako ne pokazujete što vam smeta ili paše. 

Ako želite pozitivan ishod, stručnjaci savjetuju da ne koristite fraze poput “nisi dobar”, već naglasite ono što biste vi željeli. 

Ako niste sigurni kako to reći, evo nekoliko savjeta Tracey Cox, autorice brojnih knjiga koje se bave pitanjima veza i seksa; 

Shvatite što želite

  • Fokusirajte se na sebe a ne na partnera
  • Napravite listu na kojoj ćete napisati 10 stvari koje želite doživjeti u krevetu 

I dalje vam se čini komplicirano? Odbijanje ovih savjeta je velika pogreška kod mnogih ljudi koji bi nešto mijenjali a ni sami ne znaju što žele. Također, misao da vaš partner čita vaše misli je totalno pogrešna stoga je najvažnije reći što želite – ali u pravo vrijeme. 

Zadržite pozitivan stav

Ovo je važan savjet – uvijek budite pozitivni kada o ovoj temi razgovarate s partnerom – prvo navedite stvari koje on/ona radi dobro pa nastavite razgovarati o problemu. 

5 stvari koje nikada ne smijete reći partneru u svađi

Pokažite što želite

Umjesto bujice riječi, partneru tijekom odnosa možete pokazati što volite. Koristite ruke kako biste pomaknuli njegove na mjesto gdje vama odgovara. Pohvalite partnera kada “pogodi” pravo mjesto riječima ili uzdahom.  

Loša vijest za sve koji vjeruju u ljubav na prvi pogled – ona ne postoji!

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo