Psiha

Psiha

Koliko kalorija trošimo seksom?

Jeste li se ikad upitali koliko kalorija trošite tijekom seksa? Zahvaljujući novim saznanjima koja nam stižu sa sveučilišta u Montrealu, i 21 paru doznajemo nove informacije.

Muškarci potroše 100 kalorija pri jednoj prosječnoj vježbi ispod dekice, dok žene imaju nešto manje sreće (ili ulažu manje truda) pa se ta brojka svodi na samo 69. Tipičan odnos traje otprilike 25 minuta, uključujući predigru. No, to je samo prosjek pa istraživači daju mogućnost trajanja odnosa između 10 do 57 minuta. Naravno što duže igra traje, više kalorija ćete potrošiti.

Jasniji rezultati

U ovom trenutku se vjerojatno pitate kako su uopće došli do ovog zaključka? Ok, možda su nekad istraživanja uključivala odlazak do laboratorija što je vjerojatno otežavalo učesnicima uživanje u samom činu, no danas su stvari malo drugačije. U ovoj studiji, akterima je na zapešće stavljena narukvica koja je bilježila sve što je bilo potrebno za dovršetak istraživanja.

Cilj je bio usporediti koliko se kalorija troši pri brzom hodu na pokretnoj traci, a koliko seksualnim odnosom. Vježba je trajala 30 minuta. Naknadno su izračunali da je hodanje po traci, umjerenom brzinom, kod žena potrošilo 213 kalorija. Kada su ih upitali što im je bilo draže trčanje ili seks, 95 posto žena je reklo seks. Ostalih pet posto… pretpostavimo da su profesionalne sportašice

“Razina intenziteta je puno jača kod seksualnog odnosa nego brzog hodanja, pa se tako može zaključiti da bi se seksualni odnos mogao protumačiti kao značajna vježba“, navodi se u priopćenju.

Vratimo se na početak: ukoliko želite izračunati koliko kalorija trošite tijekom seksa, pomnožite vrijeme u minutama s tri (muškarci četiri). Računajte i pritom uživajte!

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo