Psiha

Psiha

Najbolji seks je u 28. godini!

Prema anketi provedenoj u Velikoj Britaniji, žene pronalaze najviše užitka u vođenju ljubavi krajem drugog desetljeća svog života, točnije u 28. godini, dok muškarci najviše uživaju u 33. godini. Doduše, to nije razdoblje u kojem se najviše seksaju! Žene su najaktivnije ispod plahte u 25. godini, a muškarci opet nešto kasnije – u 29.

Od gotovo 1300 anketiranih Britanaca, najviše muškaraca je izgubilo nevinost u 18. godini, a žene godinu dana ranije.

“Kao kod većine stvari, seks postaje bolji što ga više upražnjavate i što imate više prakse, stoga ima smisla da muškarci uživaju u boljem seksu u 33. godini, a ne u 18. kao što se to do sada smatralo. Potrebno je vremena kako bi naučili kontrolirati svoj orgazam i spoznali složeni ženski seksualni sustav”, objasnila je stručnjakinja za veze Tracey Cox koja je komentirala anketu provedenu na stranicama trgovine seksi igračkama Love Honey.

Nimalo iznenađujuće, anketom je isto tako utvrđeno da se osobe najviše seksaju na početku veze, kada su strasti najveće, a seksualna napetost je gotovo vidljiva između ljubavnika. S druge strane, najbolji seks se događa kada partneri bolje upoznaju svoje tijelo.

Ovi su rezultati nešto drugačiji od dosadašnjih britanskih spoznaja o spolnoj zadovoljštini otočkih žitelji. Naime, anketom časopisa Top Sante ustanovljeno je kako su žene u 40-ima više samouvjerene kada je u pitanju njihovo tijelo, a samim time njihovo je samopouzdanje zaista veliko.

Čak 80 posto ispitanica tvrdi kako su u petom desetljeću života pustolovnije u krevetu nego što su bile u svojim 20-ima, dok 60 posto žena smatra kako su sada asertivnije i ne libe se zatražiti što žele. Jednako tako, više od četvrtine udanih žena priznalo je kako su strasti potražile izvan bračnog kreveta, usporedno s procijenjenih 18 posto muškaraca koji su zaboravili na svoj vjenčani prsten kada su tražili partnericu za seks.

Stručnjacima ovi podaci nisu nimalo iznenađujući jer tvrde kako u ovim godinama žene dosežu svoj seksualni vrhunac – znaju što žele i ne boje se to tražiti. Najbolji seks počinje u 40-ima!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo