Psiha

Psiha

Pet savršenih situacija za seks!

Veće su šanse da vam i ne treba dodatan razlog za maženje s partnerom, ali ispostavlja se da ipak postoje situacije koje su savršene za seks. Saznajte koje su…

1. Prije velike prezentacije

Istraživanja ukazuju na to da seks smiruje živce, snižava tlak i smanjuje učinak stresa. Jedna studija čak dokazuje da ljudi koji prije velike prezentacije dožive najmanje stresa.

2. Nakon buđenja

Ne samo da je u to doma dana razina testosterona najviša nego tijelo proizvodi više oksitocina koji će ojačati vezu među partnerima a endorfini će poboljšati raspoloženje.

3. Kada ste bolesni

iako zvuči kontradiktorno, studije ukazuju na to da seks jača imunološki sustav i tako pomaže u borbi protiv raznih bolesti.

4. 14 dana nakon menstruacije

Nedavna studija je pokazala da nakon dva tjedna ciklusa klitoris naraste za 20 posto, pa je puno lakše ženama postići orgazam. Ovo je upravo vrijeme a kada nastupa orgazam, pa je logično da tijelo želi što više “akcije”

5. Nakon treninga

Studija sa sveučilišta u Texasu pokazuje da je u žena, nakon vježbanja, pojačan protok krvi kroz genitalije za čak 169 posto! Uz to, nakon znojenja u teretani žena ima puno ljepšu sliku o o svom izgledu pa je i spremnija za odnos.

Foto: Shutterstock

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo