Psiha

Psiha

Postanite majstor za položaje!

O kakvoj god se želji radilo, donosimo najbolje položaje za vaše prohtjeve!

Najbolji položaj za proširivanje obitelji

Iako je istina kako se trudnoća može dogoditi iz bilo kojeg položaja, i da, nekima je potreban samo jedan pokušaj, liječnici preporučuju određeni položaj koji pospješuje šanse začeća. Ovo je pogotovo bitno parovima koji neko vrijeme rade na bebi, a ne miču se s mrtve točke.

Ako ste i vi upravo jedan takav par, onda više prakticirajte klasični seks u misionarskom položaju, no zdjelicu lagano nagnite.

“Stavite jastuk ispod guze i tako ćete povisiti zdjelicu i nakositi ju te stvoriti laki put plivačima kako bi se kretali kroz grlić maternice do jajne stanice. Tipično, žene koje ovo pokušaju maksimiziraju ejakulaciju, jer ona se nešto duže zadrži u tijelu, usporedno s položajem u kojem je žena uspravna te tako sjeme može iskapati van iz vagine“, objasnila je Ava Cadell, osnivačica Sveučilišta Loveology u Los Angelesu.

Najbolji položaj za veće samopouzdanje u spavaćoj sobi

“Ako se osjećate sramežljivo kada se ugase svjetla i bježite ispod plahte kako bi se što manje vaše kože vidjelo, probajte se sjetiti tri riječi: ‘vi ste gore‘. One mogu poboljšati vaše samopouzdanje jer tjelesno pomažu ženi držati kontrolu. No, morate sve napraviti po svom načinu, onako kako i to želite“, objasnila je Debby Herbenick, autorica knjige “Because It Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction”. Primjerice, budite na partneru i oslanjajte se na koljena, čučnite na njega, možete mu biti okrenuti licem, ali mu možete i okrenuti leđa…

Najbolji položaj za veći užitak

Debby Herbenick donosi i ovaj savjet za lakše postizanje jačeg orgazma. Ako želite osjetiti trnce u svakom djeliću svoga tijela, onda se prepustite “koitalnom poravnanju“. Naime, riječ je o misionarskom položaju u kojem muškarac lagano skliže po vama prema naprijed, tj. gore i svojim ramenima prelazi preko vaših. Ključno je zapamtiti da kliže – on se nipošto ne zabija u vas. Time što klizi više stimulira klitoris, a takvom stimulacijom ćete vi lakše dosegnuti klimaks.

Najbolji položaj za duži seks

Ponekad se želje žena i muškaraca drastično razlikuju kada je u pitanju trajanje seksa. Kod nekih je to pitanje savladavanja želje i njeno kroćenje, dok je kod drugih veće pitanje raspoloženja, tj. lubrikacije vagine. Ako vaš partner ima problema s trajanjem, prakticirajte seks u misionarskom položaju. “Ovaj je položaj bitan jer je u njemu partneru lako započeti i prekinuti ako mu želja brzo naraste“. Objasnila je Amy Levine, “trenerica za seks” iz New Yorka.

Ako želite varijaciju ovog položaja, probajte poožaj lisice: podignite noge i oslonite ih na partnerova ramena. Penetracija će biti duboka, a partner može lako stati ako mu stvari postanu prevruće.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo