Psiha

Psiha

Probudite u sebi uspavanu zavodnicu

Ako ste upali u seksualnu rutinu i ne znate kako se iz nje izvući, donosimo nekoliko savjeta kako možete protresti svoj um jer, ne zaboravite, naša je najveća erogena zona mozak!

1. Budite iskreni

Ako mislite da se prerijetko seksate, recite to jasno i glasno. S druge strane, ako vam ne odgovara stalno prigovaranje partnera ili partnerice zbog nedovoljne frekvencije akcije ispod plahte, morate i s time biti otvoreni. Iskrenost je preduvjet zadovoljstva i sreće, kako općenito u vezi tako i u spavaćoj sobi. Otvoreno razgovarajte o svojim osjećajima i potrebama. Nemojte se sramiti tražiti ili iskomunicirati ono što vam nedostaje.

2. Novost

Ne možete reći da vas seks ne zanima ako niste provjerili što se sve nudi! Pri tom ne mislimo na druge partnere nego na drugačije načine, položaje, popratne rekvizite i sl. Znate li sigurno sve što može uzbuditi vašu bolju polovicu? Iskreno možete odgovoriti na ovo pitanje tek kada obratite pažnju na to jeste li svom partneru ili partnerici odali sve skrivene želje koje vas pokreću.

Ako ste nešto prešutjeli i preskočili, šanse su da ne znate sve o svom partneru… Podijelite svoje maštarije, možda ćete se ugodno iznenaditi i saznati da neke dijelite.

3. Raznolikost

Ako ste otkrili čarobni položaj ili potez koji jamči stopostotni uspjeh, nemojte ga izlizati do kraja. Sigurno uživate u nekoj vrsti čokolade, no ne želite do kraja života jesti samo tu istu vrstu čokolade, zar ne? Promijenite svoj “repertoar” i zavedite partnera na drugačiji način. Probajte ubaciti nešto novo u predigru ili ju pak preskočiti. Zahtijevanje seksa odmah i sada može djelovati izuzetno napaljujuće, pogotovo ako niste skloni ovakvom načinu komunikacije.

4. Spontanost

Nemojte se bojati opustiti se i biti spontani s vremena na vrijeme, Da, sigurno imate tisuću i jednu obavezu, posao, kuću, djecu… No ne smijete zanemariti ovaj bitan dio svoje osobnosti – seksualno izražavanje. Sljedeći put kada pomislite na nešto seksi, prepustite se valu ugode i inicirajte seks. Nemojte preskočiti tu priliku!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo