Psiha

Psiha

Seks je bolji s obrezanim muškarcima!

Obrezani ili neobrezani muškarci? Prvo, ako je vjerovati istraživanjima. Seks s obrezanim muškarcim poboljšava zadovoljstvo žene!

Nedavno istraživanje obuhvatila je 455 žena iz Ugande koje su trebale ocijeniti seks prije i nakon obrezivanja. Oko 40 posto ispitanica potvrdilo je da im je seks s obrezanim muškarcem bio bolji. Mali broj žena reklo je da je zadovoljstvo bilo slabije, a ostatak da nema nikakve razlike.

Ženama je seks s obrezanim muškarcem bio bolji iz higijenskih razloga te zbog činjenice da je partnerima trebalo duže da dođu do orgazma, rekao je dr. Godfrey Kigozi, voditelj projekta. Također, obrezani muškarci nisu imali problema s erekcijom, češće su imali potrebu za seksom, a i same ispitanice izjavile su da češće postižu orgazme.

par sex krevet sretanŠto se tiče muškaraca, njihovo mišljenje o seksu prije i nakon obrezivanja nije se puno promijenilo. Većina njih, 97 posto, izjavilo je kako promjene u spolnim odnosima nema, ili da je promjena pozitivna.

Stručnjaci napominju kako se obrezivanje pokazalo kao pozitivan proces. Ne samo da se sprječava daljnje širenje HIV-a, već i žene obrezivanje smatraju prihvatljivim.

Dr. Kigozi je predstavio rezultate istraživanja na petoj godišnjici International AIDS Societyja, na konferenciji o patofiziologiji, liječenju i prevenciji AIDS-a.

Obrezivanje osim seksualnog zadovoljstva, ima i svrhu prevencije širenja HIV-a, pogotovo u zemljama koje su ozbiljno pogođene tom bolešću, poput Ugande. Obrezivanje smanjuje rizik od dobivanja HIV-a kod heteroseksualnih muškaraca, i to za 50 posto, pokazala su istraživanja.

M. Popović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo