Što čarape rade u krevetu? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Što čarape rade u krevetu?

“Ugodno okruženje, koje uključuje sobnu temperaturu, važno je kako bi se žena osjećala sigurnom i kako bi joj bilo udobno”, ukratno je objasnio voditelj nizozemskog istraživanja Gert Holstege.

Jeste li zadovoljni sa svojim seksualnim životom ili se bojite da je “akcija” u vašem krevetu ograničena na sindrom nemirnih nogu u snu? Možda je tajna dobrog i zdravog libida upravo u nogama. Naime, prema posljednjem istraživanju provedenom u Nizozemskoj, žene koje u krevetu nose čarape u pravilu lakše dolaze do orgazma!

Na koji način nošenje čarapa u krevetu može pomoći vašem seksualnom životu? Ovdje nije riječ o izazovnim halterima (iako biste mogli probati i s njima), nego o običnim pamučnim soknama. Poanta je u poboljšanju cirkulacije i stvaranju ugodne atmosfere. Naime, istraživači Sveučilišta Groningen iz Nizozemske ustanovili su kako je čak 80 posto ispitanica uspjelo postići orgazam ako su u krevetu nosile čarape, za razliku od 50 posto žena koje su bile bosonoge.

Pema Gertu Holstegeu, voditelju istraživanja, u pozadini je koliko se žena osjeća sigurno i koliko joj je ugodno. Dio mozga odgovoran za tjeskobu i strah – amigdala i prefrontalni korteks – moraju se deaktivirati kako bi se žena opustila i osjetila moć orgazma prilikom seksa. “Ugodno okruženje, koje uključuje sobnu temperaturu, važno je kako bi se žena osjećala sigurnom i kako bi joj bilo udobno”, ukratno je objasnio Holstege.

Sljedeći put kada se poželite pronaći u ljubavnom zagrljaju ponudite svojoj dragoj masažu stopala koja će djelovati opuštajuće, ali i stimulirajuće.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo