Što muškarce privlači: bujne grudi ili inteligencija? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Što muškarce privlači: bujne grudi ili inteligencija?

Foto: Shutterstock

U odabiru partnerice muškarci slijede nagone primata. Na cijeni je ženska inteligencija, dobri geni, simetričnost, raskošna bedra i stražnjica. Sve za razvoj zdravog potomstva.

Iako se u zapadnim kulturama bujno poprsje i duge noge smatraju vrhuncem ženstvenosti, muškarcima je ipak bitniji intelekt žene, kažu stručnjaci. Evolucijski biolog profesor David Bainbridge rekao je da muškarci vole simetričnost jer ona sugerira da je potencijalna partnerica zdrava i ima stabilne gene. A kao što znamo, grudi su rijetko simetrične, posebno velike grudi. Također, nije bitno jesu li noge duge, bitno je da nisu ‘krive’. Nesimetrične noge sugeriraju da može doći do razvojnih bolesti kao što je rahitis.

Akademik iz Cambridgea dodao je da muškarci preferiraju inteligenciju jer smatraju da će takva žena biti odgovorna majka. U podsvijesti vjeruju da je inteligentna žena zdravo dijete inteligentnih roditelja koji su je dobro hranili i odgajali. Stručnjaci kažu da se tom teorijom može objasniti zašto je muškarac poput Georgea Clooneyja oženio odvjetnicu za ljudska prava Amal Alamuddin.

Sva raskoš ženskih bedara i pozadine

No preferiraju i uski struk u kontrastu s raskošnim i bujnim bedrima i stražnjicom. Bujnija bedra pretpostavljaju da je žena tijekom puberteta stvorila dovoljno velike zalihe masnog tkiva kako bi bez problema mogla nositi njegovo potomstvo.

Stručnjaci kažu da razvoj bebinog mozga direktno ovisi o masnim zalihama iz majčinih bedara i stražnjice. Količina masnih zaliha može izravno utjecati na djetetovu inteligenciju. Te zalihe važne su i za kvalitetnu bebinu ishranu tijekom dojenja.

Tijelo ostalih sisavaca primata obično sadrži oko 5 do 10 posto masti, ali u žene tijelo sadrži i do 30 posto, prenosi britanski The Telegraph.

M.B.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo