Psiha

Psiha

Tko pita – tijekom seksa ne skita

1. Moj partner često prebrzo svrši zbog čega sam nesretna. Postoje li kakvi trikovi pomoću kojih bih ga mogla malo „usporiti”?

kIdealno rješenje za to je vođenje ljubavi s boka, jer se tada stimulira samo najviša trećina penisa. Kod tog položaja oboje imate slobodne ruke za milovanje grudi i klitorisa. U jahaćem položaju vi diktirate tempo i dubinu penetracije pa ga možete zaustaviti kad misli da bi mogao eksplodirati. Također mu možete palcem i kažiprstom obuhvatiti ud uz korijen te ga nekoliko sekundi jako čvrsto stiskati. Na taj ćete način spriječiti navalu krvi u tijelo penisa pa će erekcija nanovo malo popustiti.

2. Htjela bih da me dragi zadovolji oralno. Na koji način da mu otkrijem svoju želju?

Pažljivo odstranite i posljednju dlačicu sa svog međunožja pa ga još iste večeri natjerajte da legne, a vi na koljenima, raširenih nogu opkoračite njegovo lice. Direktno i bez srama! Neće vam odoljeti!

3. Što znači kada netko prakticira seks na “engleski”, “grčki” ili “ruski”?

Arapski, baš kao i grčki, može značiti analni odnos, ali isto tako označava tehniku koja se koristi kao priprema u predigri, a poznata je i kao seks na perzijski: ovdje partner prije penetracije umače penis u toplo ulje kako bi se poboljšala prokrvljenost ženine vagine za vrijeme koitusa. Engleski podrazumijeva sado-mazo discipliniranje: remenje, šibom po guzi i lizanje čizama. Talijanski vole rijetki ljubitelji ženskih pazuha, među kojima trljaju svoju muškost. Ruski seks uključuje erotske uljne masaže, izbrijavanje intimnog područja, kao i stimulaciju penisa među čvrsto stisnutim člancima. Španjolski pak oduševljava sve muškarce koji svoj penis vole trljati među grudima svoje partnerice.

4. Ovisi li okus sperme o tome što muškarac jede i pije?

kPrema istraživanju seksualnih terapeuta, muškarac koji svojoj ljubavnici želi biti „slastan” nipošto ne bi smio konzumirati češnjak, alkoholna pića i aspirin jer oni spermu pretvaraju u izlučevinu neugodno “odstajalog” do kiselkastog okusa. Svom dragom poslužite sok od ananasa, koji bi vaše seksualne susrete trebao pretvoriti u nadasve ugodna druženja…

5. Zašto frajeri obožavaju slušati i izgovarati “prljave” riječi tijekom seksa?

Ne voli svaki muškarac kada mu partnerica u krevetu dobaci zapovijed: „Povali me, pastuše!” Međutim, generalno možemo reći da “nepristojni” izrazi i najnedužnijim erotskim igricama mogu dati prizvuk nečeg zabranjenog. Oni stvaraju još intimniju povezanost među ljubavnicima te zaista mogu pozivati na raspuštenost i odbacivanje kočnica u postelji. Ako je vaš ljubavnik obično dominantan, bestidno mu šapnite na uho: „Iskoristi me! Ispunit ću ti svaku želju!” Za vrijeme ljubavne igre su dopušteni svi izrazi koje nijedno od vas dvoje ne doživljava kao neugodne ili perverzne. 

6. Zašto neki muškarci mogu voditi ljubav više puta zaredom?

To prije svega ovisi o muškarčevoj dobi. Pripadnici jačeg spola oko svoje su 20. godine već 15 do 30 minuta nakon ejakulacije u stanju postići novu erekciju, a što su stariji, za to će im trebati više vremena. Osim tih bioloških predispozicija, učestalost spolnog uzbuđenja također ovisi o individualnom seksualnom apetitu dotičnog muškarca.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo