Psiha

Psiha

Ženama s vremenom sve draži seks

Da je nježnost važnija muškarcima nego ženama potvrdilo je novo međunarodno, globalno istraživanje provedeno na više od 1.000 parova iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Njemačke, Japana i Španjolske.

Otkrili su i kako je više vjerojatno da će muškarac priznati kako je sretan u vezi, dok će žene tek nakon dugogodišnje veze ili braka biti zadovoljne sa seksom.

Maženjem do zadovoljstva

Potvrđeno je i kako stariji parovi, koji su zajedno oko 25 godina, smatraju da upravo to grljenje i maženje pojačava zadovoljstvo u dugotrajnim vezama.

Čak je i seksualno zadovoljstvo i za žene i za muškarce bilo povezano s čestim ljubljenjem i grljenjem, maženjem, visokim libidom i naravno čestim spolnim odnosima.

Zanimljivi rezultat ovog istraživanja je da su žene koje su s partnerom manje od 15 godina manje seksualno zadovoljne, no isto se značajno povećava nakon 15 godina. Tako su i žene i muškarci sretniji što su duže zajedno.

Postoji i jedna “kvaka” za muškarce. Naime, što su više seksualnih partnerica imali u životu to su danas manje seksualno zadovoljni. Oni će biti sretni u vezi ako su dobrog zdravlja te im je važno da njihova partnerica može doživjeti orgazam tijekom seksa.

Japanci zadovoljniji od Amerikanaca

Naravno, zadovoljstvo u vezi i seksualno zadovoljstvo, ne mogu biti ista stvar za sve parove, pa tako i u svim kulturama. Japanci i Japanke su znatno sretniji sa svojim odnosima za razliku od Amerikanaca, koji su opet bili sretniji od Brazilaca i Španjolaca.

Japanski muškarci su 2,61 puta seksualno zadovoljniji od američkih muškaraca, dok su Japanke i Brazilke seksualno zadovoljnije od Amerikanki.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo