Video igrice su korisne za djevojčice - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Video igrice su korisne za djevojčice

Djevojčice koje igraju video igrice zajedno sa svojim roditeljima neće imati problema s ponašanjem, mentalno će biti zdravije u kasnijoj dobi i osjećat će veću povezanost s članovima obitelji, tvrde američki istraživači.

Oni su u svoju studiju uključili gotovo 300 obitelji s djecom starom između 11 i16 godina. Najpopularnije igrice koje su igrale djevojčice su Mario Kart, Mario Brothers, Wii Sports, Rock Band i Guitar Hero. S druge strane, dečki više vole “pucačine“: Call of Duty, Halo, ali i Wii Sports.

Istraživači Fakulteta obiteljskog života Sveučilišta Brigham Young su ustanovili kako dječaci češće igraju video igrice, no kada je u pitanju vrijeme koje provode igrajući ih s roditeljima, tu nema nikakve razlike.

Iako igranje igrica s roditeljima nije utjecalo na ponašanje dječaka, pozitivni su utjecaji zamijećeni kod djevojčica. Istraživači su istaknuli kako su očevi u većoj mjeri igrali igrice s kćerima.

“Nagađamo kako je posrijedi veza između oca i kćeri, jer nije mnogo majki odgovorilo `da` kada smo ih upitali igraju li video igrice. Zajedničko igranje je vjerojatno pokazatelj velike razine uključenosti”, smatra Laura Padilla-Walker, čelnica studije.

Ako mislite da je jedini način zbližavanja s vašim djetetom ili mladim tinejdžerom igranje igrica, prevarili ste se. Ovi istraživači savjetuju bilo kakvu aktivnost koja će djelovati pozitivno, pogotovo ako je vaš mališan zainteresiran za nju.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Journal of Adolescent Health.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo