Psiha

Psiha

8 znakova da vaš brak neće opstati – prema iskustvu odvjetnika

Ovo su greške koje možda i vi ponavljate, a lako mogu dovesti do razvoda braka.

Odvjetnici koji su često upleteni u procese razvoda braka najbolje znaju koji su najčešći razlozi koji se navode u zahtjevima za razvod.

1. Časte se šutnjom

Ovo nije dobar znak, u slučaju da se partneri često prepiru. Kada simpatične ljubavne svađe postanu česta pojava i nakon njih partneri ne komuniciraju danima, problemi se samo gomilaju do trenutka kada nema povratka.

2. Seksualni život je zaboravljen

Ovaj razlog se često navodi kao glavni uzrok  raspada veza, pa se našao i na ovoj listi. Jedan od američkih odvjetnika koji je napisao svoje mišljenje, Randall M. Kessler ističe kako nije rijedak slučaj da mu se klijenti požale kako nisu imali seksualne odnose sa partnerom godinama.

3. Nemaju ništa zajedničko

Suprotnosti se u mnogim ljubavnim pričama privlače, ali odvjetnici smatraju kako se ne treba zaboraviti da nas početno oduševljenje neće držati do kraja života. Ako jedan partner voli cijelo-noćne izlaske a drugi večer uz kamin i knjigu, dobre su šanse da oni neće moći dugo podnijeti takav odnos.

4. Karijera je uvijek na prvom mjestu

Problem je ako jedan partner karijeru uvijek stavlja na mjesto koje bi trebala zauzimati obitelj, a prema iskustvu odvjetnika, partner koji se u to vrijeme brine za obitelj i kućanstvo, u jednom trenutku postane nezadovoljan te se osjeća usamljeno. Ukoliko se situacija ne promjene, parovi se često odluče za razvod.

5. Njeguju osjećaj ljutnje

Upadanje u riječ, ispravljanje, kolutanje očima… sve to nisu dobri znaci i mogu dovesti do razvoda braka. Iako se ne moramo uvijek slagati sa partnerom, moramo ga poštovati. Ako smatrate da govori krivo ili da je glup, samo zato što ne govori ono što vi mislite, vaša veza bi mogla upasti u probleme.

6. Vlada nerazumijevanje

Prepoznati način na koji vam partner izjavljuje ljubav je jako važno za vezu. Partneri se mogu voljeti,  ali možda neće osjetiti ljubav od druge strane ako ne razumiju zašto i kako se iskazuje…  

7. Financije

Brak je partnerski odnos u kojem se dijele financije i sporazumno se dijele, a pokazalo se da puno više troše parovi koji imaju odvojene račune. Prije sveg je na taj način teško postići zajedničke financijske ciljeve, a tu je još problem nesuglasica koje se uvijek dogode kada jedan partner sazna na što je druga stana potrošila novac.

8. Nikada se ne svađaju

Odvjetnici se često susreću sa parovima u kojima se jedan partner nije želio suočiti i sa problemima nego ih ignorirao. Osim što se prešućuje razne teme o kojim a bi se trebalo govoriti, nestaje i ona povezanost među parom koja je neophodna za dobru vezu.

Foto: Shutterstock

Veze na daljinu: mogu li uspjeti dugoročno?

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo