Psiha

Psiha

Biti pametan stvarno je seksi!

Pametniji muškarci su seksipilniji, tvrde znanstvenici koji su otkrili poveznicu između inteligencije i muževnosti.

Istraživanja su pokazala kako muškarci s većim kvocjentom inteligencije također imaju i zdraviju spermu. Sad je jasno zašto inteligentniji muškarci imaju više poklonika ženskoga spola, bez obzira na njihovu fizičku privlačnost.

Istraživanja psihologa Profesora Geoffrey Millera sa sveučilišta University of New Mexico provedena su na oko 400 veterana vijetnamskog rata koji su prošli kroz zahtjevne psiho testove i dali uzorak sperme.

razgovorRezultati su pokazali kako je sperma muškaraca koji su visoko rangirani po stupnju inteligencije, ujedno i visoke kvalitete. Oni pak slabijih mentalnih sposobnosti imali su manje sperme i to nezdravije.

Srećom, inteligencija se može razvijati, navodi Miller, opisujući svoju teoriju:“Neke ljudske osobine-uključujući govor, inteligenciju, humor i nesebičnost-mogu se razvijati a i poželjne su suprotnom spolu“.

Potvrđuje to i dr. Freya Harrison, sa sveučilišta University of Bath naglašavajući kako su muškarci nesebičnog ponašanja atraktivni ženama u bilo kojem pogledu, bez obzira radi li se o dugoročnim vezama ili avanturi.

Ipak, ne dovodi li ovo istraživanje u sukob dvije elementarne stvari; ženama su inteligentniji muškarci privlačniji, a svaka druga će za svog partnera s lakoćom konstatirati: „S kakvim to idiotom ja živim?!“

prof. Ivana Grbavac

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo