FOTO: Što želite napraviti prije no što umrete? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

FOTO: Što želite napraviti prije no što umrete?

Posljednjih je dana središte Zagreba zaintrigirala instalacija velike ploče s nedovršenim natpisom “Prije no što umrem želim _____________”.

O čemu maštate i sanjate cijeli svoj život? Čemu se nadate? Što želite napraviti prije no što umrete?

Ta vam pitanja postavlja umjetnica Candy Chang, koja je ovih dana u središtu Zagreba otkrila svoju interaktivnu instalaciju u sklopu 7. Zagreb!festivala. Rad “Before I die” (engl. Prije no što umremm) potiče na razmišljanje o životu i smrti, a postavljen je u organizaciji KIC-a u udruge Gričevanje uz financijsku pomoć Grada Zagreba. Na ploči slobodno možete nadopuniti rečenicu “Prije no što umrem želim ___________“.

Before I Die

Ideja u pozadini instalacije

Nakon što je izgubila voljenu osobu, autorica je dugo tugovala i zatvorila se u sebe, no s vremenom je postala zahvalna na svakom trenutku koji je proživjela s tom osobom. Na poslijetku, “jasno je vidjela stvari oko sebe”. Vrativši se svom užurbanom životu, borila se sama sa sobom kako bi zadržala tu perspektivu, jer je izuzetno lako izgubiti bitne stvari iz vida dok živimo život ubrzanim tempom. Tako se dosjetila ove zanimljive instalacije i u svom je susjedstvu postavila ogromnu ploču za pisanje s nedovršenom rečenicom. Tko god želi, može ostaviti svoj trag.

Što vi želite napraviti prije no što umrete?

Ordinacija.hr
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo