Psiha

Psiha

Kad posao postane ovisnost

Kada vam posao postane život, teško se izvući iz začaranog kruga. Prevelika ovisnost o poslu sa sobom nosi dodatni stres, a nisu isključene ni psihičke i fizičke bolesti.

Stanite na loptu i naučite kada i kako povući granicu:

Kvaliteta prije kvantitete

Previše osoba na poslu ostaje i po nekoliko sati duže, zato što tijekom radnog vremena šeću od ureda do ureda i “rješavaju” probleme kolega ili pričaju. Pokušajte to reducirati na najmanju moguću mjeru i usredotočiti se na vlastiti posao. Probajte uvesti pravilo da na poslu radite dva sata bez prekida, a tek onda odgovarate na pozive i idete kolegama. Zatim opet par sati radite bez prekida. Bit ćete učinkovitiji, bolje iskoristiti radno vrijeme i naučiti kolege da vas ne iskorištavaju.

Prihvatite činjenicu da niste svemogućiOdmorite se i naspavajte

Stručnjaci tvrde da dobrim idejama treba “razdoblje inkubacije”. Stoga nije dobro posao i poslovne probleme nositi kući. Odmorite se, riješite stresa i dobro naspavajte. Idući dan imat ćete puno više dobrih ideja.

Zaboravite sindrom Supermana

Nitko ne može uvijek biti najbolji i stići sve obaviti. Priznajte i sebi i drugima da ne možete sve sami, potražite pomoć i ako treba, uposlite i druge.

Manje je više

Smanjivanje opsega posla podiže njegovu kvalitetu. Nemojte da je posao doslovno čitav vaš život. Prijatelji izvan ureda, obitelj, drugi hobiji i aktivnosti dat će vam više dobrih ideja i radnog elana.

 D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo