Kome otvoriti srce? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kome otvoriti srce?

Pitate li se s kim bi bilo bolje razgovarati o problemu koji vas toliko muči? Možda s kolegicom, ili s partnerom, ili s dragom prijateljicom, koja uvijek ima dobre savjete?
Zašto se toliko bojimo da ne odaberemo pogrešnog sugovornika, koji nas ne bi razumio ili koji bi se uplašio naših suza?

Otvoriti srce znači otkriti najintimnije osjećaje, nakon čega osjećamo olakšanje i stvari vidimo jasnije. Dakako, pod uvjetom da smo odabrali pravog sugovornika. Evo kako ga naći.

O ljubavi s bliskom prijateljicom

Može se dogoditi da odjednom više ne znate jeste li zaljubljeni ili da pomislite kako se u vašem odnosu nešto promijenilo. Naravno, o tome ne treba odmah razgovarati s partnerom, jer postoji opasnost da time vezu dovedete u opasnost. Bolje je porazgovarati s bliskom prijateljicom. Ona zna sve o vašem životu i toj ljubavnoj priči, pa može shvatiti što se događa. Možete ju pitati što bi ona učinila u takvoj situaciji.

kO seksu s njim

Odjednom ste shvatili da s partnerom imate problema: više se u krevetu ne slažete kao nekad. Najradije biste odmah o tome razgovarali s prijateljicama. No, najvjerojatnije biste dobili samo beskorisne savjete, jer na području seksa nema pravila koja važe za sve. Ovdje je najvažnija bliskost s njim, s muškarcem kojeg volite. I njemu morate pokazati da vam vođenje ljubavi ne pruža zadovoljstva kao nekad. No, to morate napraviti na pravi način: nikad u krevetu, jer u previše intimnim situacijama osjećaji se mogu preuveličati i pogrešno shvatiti.

O novcu s diskretnim prijateljem

Svima se može dogoditi da se nađu u financijskom škripcu i da moraju zatražiti novčanu pomoć. Kome se obratiti? Treba vam osoba koja se prema vama ponaša zaštitnički, možda netko tko vam je već pomogao u osjetljivoj situaciji pravim i diskretnim savjetima. Takvu osobu lakše ćete naći među prijateljima, nego među rođacima: brat ili sestra odmah će vam pomoći, ali neće se znati suzdržati i ne izraziti svoje negativno mišljenje. Prijatelji su mnogo fleksibilniji i imaju više razumijevanja.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo