Ljepši ste nego što mislite! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ljepši ste nego što mislite!

“Žene su svoji najžešći kritičari. Samo četiri posto žena širom svijeta smatra se lijepima… zato smo se odlučili na ovaj društveni eksperiment koji istražuje kako žene poimaju svoju ljepotu u odnosu na ono što drugi vide”, poruka je koju Dove šalje povodom nove kampanje.

Vide li se žene drugačije nego što ih vide druge osobe? Nova Dove kampanja kaže – DA, i nudi dokaz za ovu tvrdnju, u obliku forenzičkih skica.

Za potrebe kampanje, Dove je surađivao sa sedam žena različitih dobnih skupina i profila te s bivšim FBI-jevim forenzičkim crtačem, Gilom Zamorom. Zamora je prvo crtao skice sudionica kampanje na temelju njihovih vlastitih opisa crta lica. Ranije tijekom dana iste su žene provele neko vrijeme sa strancima, iako niti jedna uključena strana nije znala zašto. Kasnije su se ti stranci našli sa Zamorom te su njemu opisali žene koje su upoznali.

Dva finalna crteža svake sudionice kampanje zatim su obješena jedan pored drugoga – a razlika između njih je bila velika. “Žene su svoji najžešći kritičari. Samo četiri posto žena širom svijeta
smatra se lijepima… zato smo se odlučili na ovaj društveni eksperiment
koji istražuje kako žene poimaju svoju ljepotu u odnosu na ono što
drugi vide”, poruka je Dovea povodom nove kampanje, čiji moto glasi: “Ljepši ste nego što mislite”.

U galeriji pogledajte neke od skica iz nove Dove kampanje (prvo je prikazana skica nastala na temelju opisa sudionica kampanje, a iza nje slijedi skica temeljena na doživljaju stranaca).

Foto: Huffington post

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo