Psiha

Psiha

Mrzite ponedjeljak? Evo kako ovaj dan može postati vaš najdraži

Ponedjeljak je dan o kojem razmišljamo već u nedjelju poslijepodne.

Većina ljudi ne voli ponedjeljak, iako ste i jedni od onih koji vole svoj posao i uživaju u tome što rade. Često je to zato što smo vikendima slobodni, odmaramo, idemo na izlete te se družimo s našim voljenima, a eto, već je ponedjeljak. Moramo rano ustati i preživjeti dan nakon vikenda opuštanja. No, unatoč svemu tome ponedjeljak je početak novoga tjedna, novih izazova, novih avantura, pa zato može biti bez stresa i pun veselja. Donosimo vam nekoliko savjeta kako uljepšati ponedjeljak i osjećati se sjajno!

Želite raditi na vlastitom samopouzdanju? Imamo 12 načina

Učinite nešto što radite vikendom

Ponedjeljkom posjetite obitelj, popijte kavu s prijateljima ili otiđite na ručak. Kada dođemo ponedjeljkom na posao zapuhne nas val obaveza. Zato nađite način kako se opustiti nakon radnoga dana ponedjeljkom te ćete se svaki tjedan veseliti tome.

Imate 30 godina i solo ste? Možda to i nije tako loše…

Sredite se ili odjenite nešto novo

Početak je novoga tjedna pa zato novu odjeću odjenite u ponedjeljak kako biste se osjećali svježe i obnovljeno. Također, možete se srediti, osjećati prekrasno i ponedjeljak će postati tek jedan dan od dana u tjednu.

Pojedite nešto drugačije

Nekada naše nezadovoljstvo dolazi od monotonih navika i rutina. No, vi ste ti koji to mogu promijeniti. Bio to doručak, ručak ili međuobrok na poslu, počastite se nečim novim. Neka bude totalno drugačije od onoga što inače jedete, možda egzotično.

Otkrijte što prsti na stopalima otkrivaju o vama

Slušajte drugačiju glazbu

Pronađite neku drugu radio stanicu ili sastavite popis s pjesmama koje ste slušali prije 10 godina. Ako niste nikada slušali glazbu dok radite – ponedjeljak je dan možete početi s time.

Nasmijte se i budite zahvalni

Podsjetite sami sebe na svoje uspjehe i budite zahvalni svima koji su vam pomogli da ih postignete, posebno sami sebi. Napravite posebne kartice zahvale ili poklone svojim voljenima i iznenadite ih. Kada su oni sretni i vi ćete biti jer se tako širi pozitivna energija. 

3 jutarnje tajne za odlično raspoloženje cijeli dan

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo