Psiha

Psiha

Navike nesretnih žena

Teško je sve loše navike i misli ostaviti iza sebe, no ukoliko vas one ostavljaju u depresiji i stalnom nezadovoljstvu, valjalo bi ih mijenjati.

1. Premalo sna: Ako si uskraćujete san, vaš um i vaše tijelo ne dobiju ono što im je potrebno, a to je odmor. Nedostatak sna i odmora može voditi u začarani krug koji ženu može ostaviti zarobljenu u depresiji. Manjak sna dovodi do toga da se osjećate loše, a takvo stanje vas može dovesti do stalnih problema sa snom. Osam sati sna nije mit, toliko je otprilike organizmu potrebno da se odmori.

2. Previše brinete o tome što drugi misle o vama: Kada brinete o tome što drugi misle o vama i jeste li ispunili njihova očekivanja, sustavno radite na gubitku vlastitog identiteta. Činjenica je da je nemoguće zadovoljiti sve oko sebe, pa zašto ne usmjeriti misli na to što vi želite. Ispunjavajte želje sebi, a ne drugima.

3. Izbjegavate društvo: Život je ponekad okrutan i ljudi koje susrećemo mogu učiniti puno da bi nam upropastili dan, pa može postati teško suočavati se s njima. No potpuno povlačenje iz društva i isključivanje iz svakodnevnice također može dovesti do depresije. Biti sam često vodi do osjećaja tuge i samoće. Jednom kada uđete u to stanje, teško se vratiti natrag… Pokušajte izbjegavati ljude koji vam crpe energiju i šire negativne misli, okružite se osobama koje zrače toplinom i nemaju naviku uništavati tuđe samopouzdanje.

4. Odbijate oprostiti: Normalno se uvrijediti ako vam netko učini ili kaže nešto ružno, no ako se ta ista osoba uistinu potrudi ispričati, nećete usrećiti sebe ako odlučite zadržati osjećaj ljutnje. Opraštanje oslobađa, zato činite to što češće.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo