Psiha

Psiha

Olakšajte si radni dan dobrim navikama

Dani odmora su iza nas i vrijeme je za nove radne pobjede! Ukoliko imate problema s organizacijom vremena i posao vas ostavlja iscrpljenima, evo nekoliko savjeta kojima ćete si olakšati radni dan.

Svakodnevni stres znatno utječe na poslovnu učinkovitost, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kojima ćete povećati poslovnu efikasnost i vlastito raspoloženje!

Radni stol mora biti uredan

Razbacani papiri i poruke na vašem stolu negativno utječu na raspoloženje. Potrebno je samo malo koncentracije i nekoliko minuta da radni stol dovedete u red. Okružite se bojama koje su ugodne za oko i vraćaju radnu energiju.

Jedite zdravo!

Na poslu često nemamo vremena kvalitetno jesti, pa se okrećemo brzim i nezdravim varijantama. Pizze, hamburgeri ili grickalice nepovoljno utječu na zdravlje te izazivaju osjećaj umora. Umjesto toga jedite voće i pijte prirodne sokove ili si zdrav međuobrok pripremite kod kuće i ponesite na posao.

Organizacija rada

Svakodnevne obaveze rangirajte prema važnosti. Prvo napravite ono što nitko osim vas ne može i koje su ključne za vaš posao. Nakon toga krenite na obveze koje su manje važne i koje možete prebaciti na suradnike.

Uzmite pauzu

Osam sati sjedenja dnevno loše je i za fizičko zdravlje i za mentalne sposobnosti. Kad god uhvatite priliku prošećite se po hodniku, ili istegnite. Svjetlost stimulira proizvodnju adrenalina i drugih živčanih potrošača. Nakon kraće šetnje ponovno ćete biti “kao novi”!

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo