Psiha

Psiha

On želi brak, ali vi niste spremni? Stručnjaci savjetuju što napraviti

Shutterstock

Svi znamo kako priča ide – dečko upozna curu, zaljube se i žive sretno do kraja života. Ovako bi mogao izgledati zaplet: Ona želi brak, ali on nije spreman…

Priče o muškarcima koji bježe od obaveza i uživaju u samačkom životu postoje i moguće da je većina njih stvarna, ali što ako je situacija obrnuta?

Bez brige, normalno je da imate različite želje i planove. “Vjerujem da ne postoji primjer gdje su se mladić i djevojka u istom trenutku okrenuli jedno prema drugome i predložili brak!” kaže Ryan Janis, psiholog iz SAD-a. “Istina je da je jedan partner uvijek korak ispred drugoga u ovom procesu”, dodaje. 

Spavate u jednoj sobi, partner u drugoj? To može poboljšati vaš seksualni život

Ako vam se čini da bi partner mogao postaviti to važno pitanje, a vi ste sigurni da to ne želite, dr. Jane Greer iz New Yorka savjetuje kako riješiti situaciju a da se nitko ne naljuti: 

“Prvo biste trebali uzeti vremena i malo razmisliti želite li se u budućnosti vjenčati. Ako želite onda mu tako i recite te naglasite kako trenutno život od vas traži nešto drugo i da, za vas, ovo nije idealan trenutak za brak koji vam je svakako u planu. Ako ipak mislite da brak nije nešto što želite, recite da cijenite njegovu želju ali da su vaši prioriteti drugačiji i da vam brak nije na u planu.” Green savjetuje da je partneru u tim trenutcima potrebno pokazati da vaše odbijanje braka nema nikakve veze s vašom ljubavi prema njemu. 

Kako se učinkovito riješiti neugodna zadaha?

Ako ćete pristati na brak, nikada to ne raditi zbog pritiska okoline ili partnera. “Morate znati da se tako ubija romantika koja je vrlo važna komponenta dobrog braka.” , zaključila je dr. Greer.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo