Psiha

Psiha

Oslobodite se loših navika!

Loše navike, male mane koje toliko živciraju druge, mogu nam ponekad ugroziti posao, prijateljstvo, ljubav pa čak i brak! Evo 5 najgorih loših navika i savjeta kako ih se osloboditi.

Kašnjenje

Ako uvijek kasnite znači da sebe precjenjujete a osobu kojoj kasnite, podcjenjujete. Napravite rokovnik kako ne biste zaboravili na dogovorene sastanke i riješite se te ružne navike. I još nešto – ne obećavajte što ne možete ispuniti.

lOkrivljavanje drugih

Kada druge okrivljujete zbog problema i razočaranja u vašem životu, vi zapravo priznajete da ne kontrolirate vlastiti život. Za rješavanje najvažnijih problema na poslu i u odnosima s ljudima treba vremena, ali možete si pomoći tako da ih počnete rješavati pomalo, korak po korak.

Sebičnost

Sebični ljudi često se skrivaju iza “prezaposlenosti” ili “umora”. Ako sami sebe doživljavate kao osobu koja je previše zauzeta da bi bilo kome pomogla, zamislite se prije nego što ostanete bez ijednog prijatelja. Počnite tako da učinite nešto sitno što nije korisno samo za vas i zatim pokušajte učiniti štogod uistinu velikodušno.

Odgriženi nokti

Nokti odgriženi gotovo “do korijena” djeluju vrlo odbojno. Najbolji način da se oslobodite te navike jest da duboko dišete kako biste se opustili i smanjili napetost te da u trenucima kada najradije grizete nokte jednostavno stisnete šake.

Otezanje

Otezanje je više vezano uz početak nekog posla ili obveze nego uz njezino izvršenje. Pokušajte sljedeće: napravite popis poslova koje morate obaviti tog dana, s tim da oni najteži budu na vrhu. Križajte ih s liste kako koji obavite.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo