Psiha

Psiha

Ove osobine nasljeđujemo od naših očeva

Shutterstock

Genetika je kompleksna stvar i igra veliku ulogu u tome koje ćemo osobine naslijediti od naših roditelja, ali ipak postoje one za koje se smatra da su češće naslijeđene od strane oca.

Ovo su neke od njih; 

Smisao za humor

Roditelji koji imaju smisao za humor obično odgajaju djecu koja će ih kasnije nadmašiti u tome. Smisao za humor dolazi uz visoku inteligenciju što omogućava osobi da svaku situaciju iskoristi za dobru šalu. Koliko se zna, to je osobina koja se češće nasljeđuje od oca. 

7 neobičnih ovisnosti s kojima se susrećemo svakodnevno

Ljubitelji rizika

Volite avanture i nalet adrenalina? Živite za opasnost? Velike su šanse da je vaš otac odgovoran za takvo ponašanje – možda vam je dao gen koji vas čini nesretnim dok ne doživite uzbuđenje.

Usne

Oblik i debljina usana kod žena označavaju seksepil i šarm, a čini se da možete biti zahvalni ocu na obliku usana i njihovoj veličini.  

Istraživanja pokazala: 75 posto jako uspješnih ljudi imalo je teško djetinjstvo

Visina

Geni oba roditelja utječu na to koliko ćete biti visoki, ali nedavno su istraživanja pokazala kako u ovom slučaju otac ima više utjecaja. Ako ste jako zadovoljni svojom visinom, sad znate koga trebate zagrliti

Kontrola stresa

Često ste u stresu? Kako kontrolirate stres i kako on na vas utječe ima puno veze s vašim genima, a čini se da ste i tu osobinu naslijedili od oca. Ako on ostaje miran u stresnim situacijama, vjerojatno ćete i vi. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo