Psiha

Psiha

Prevario vas je? Ovi znakovi otkrivaju da će to napraviti opet!

Shutterstock

Prevara se može dogoditi jednom i nikada više, ali za neke ljude ona je najnormalniji oblik ponašanja…

Prevara vezu može uništiti do temelja, a prema nekim statistikama 27 posto razvoda brakova se dogodi upravo zbog prevare jednog partnera. 

Ako vas je partner prevario i uvjerio vas da se neće ponoviti, ovo su signali koji otkrivaju da će se priča ponoviti…

Ne kaje se: Iskreno kajanje je možda najbolja garancija da se prevara neće ponoviti. Mnogi će “varalice” priznati grešku i pokazati kajanje, ali je lako prepoznati da osoba nije u tome iskrena. Kajanje ne podrazumijeva more suza, ali ako netko iskreno kaže da je pogriješio i da će napraviti sve što je potrebno kako bi spasio vezu, možete mu vjerovati. Ako ne pokazuje kajanje, jasno vam je da mi nije važno što vas je povrijedio. 

Očekuju da jednostavno sve “prebolite”: Ovo nikada nije dobar znak. Čak i ako vas osoba nije prevarila a često vam govori da pretjerujete ili da ste previše osjetljivi, otkriva da se radi o osobi koja ima karakteristike zlostavljača. Ako primijetite ovakvo ponašanje, bez obzira na prevaru, vrijeme je da napustite ovu vezu.

Postoji povijest zlostavljanja u vezi: Izgleda da varanje i zlostavljanje idu ruku po ruku. Osoba koja voli zadavati bol uvredama, kritikama, nadmetanjem i sličnim ponašanjem nije osoba koja će to od takvog ponašanja odustati. Mnogi zlostavljači koriste i prevaru kako bi povrijedili parterna. Ako u vezi trpite zbog ovakvog partnerovog ponašanja, morate znati da on neće prekinuti odnos jer uživa gledajući vas kako patite. 

Top 5 razloga zašto žene varaju muškarce koje vole

Nisu prekinuli kontakt: Ako partner odbije prekinuti vezu s kojom je imao aferu, vaša veza vjerojatno neće krenuti na bolje. Sama činjenica da ne želi prekinuti komunikaciju kazuje kako mu je do te osobe stalo i da će uvijek tražiti pažnju od neke druge osobe. Ako to primijetiti trebate biti svjesni činjenice da se situacija neće promijeniti i da će se afera nastaviti.  

Nakon prevare je predložio otvorenu vezu: Zvuči nevjerojatno ali se često događa da onaj koji je prevario uskoro predloži otvorenu vezu. Ovo je veliki znak da ne osjeća kajanje, a prema vama poštovanje ili suosjećanje.  Ako prihvatite ovaj izgovor, znate i sami na što pristajete…

Ne trude se obećati da se to neće ponoviti: Nešto se mora reći o osobi koja odbija obećati da se prevara neće ponoviti. S jedne strane, to je brutalno iskren i prilično respektabilan čin jer je jasno da prevaru možete očekivati, s druge strane, to što se osoba nije niti potrudila utješiti ili reći nešto samo da vam olakša govori sve što trebate znati. 

Zašto je tako teško pronaći ljubav kakvu svi želimo?

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo