Psiha

Psiha

Video: Zaboravite na svoju bolest “barem na sekundu”

Iz fotografija Vincenta Dixona izrasla je knjiga, a na svakoj stranici naveden je datum kada je fotografija snimljena i, što je najvažnije, ovjekovječen je trenutak na koji je “ta osoba zaboravila na svoju bolest”.

Obiteljski sustav potporeBorba s malignom bolešću sa sobom donosi mnogo teških trenutaka. Ljudima kojima je dijagnosticiran rak ili neka druga smrtonosna bolest prolaze kroz velike tjelesne promjene, ali i emocionalne oluje. Osjećaju strah, bijes, depresiju, samosažaljenje i osjećaj gubitka nadzora nad vlastitim životom – a takvi emocionalni usponi i padovi najčešće ih plaše.

Upravo zato oni trebaju našu pomoć! Kao članovi obitelji ili prijatelji, možemo puno učiniti za njih.
Tako je Mimi Foundation, belgijska udruga koja se bavi pružanjem potpore oboljelima od malignih bolesti i njihovim obiteljima, odlučila učiniti malenu gestu koja je značila puno za oboljele žene. U sklopu projekta “Barem na sekundu” odabrali su 20 pacijentata s rakom i odlučili im priuštiti makeover. Dok su im sređivali šminku i maštovite vlasulje, dame i nekoliko muškaraca nisu smjeli viriti. Na kraju, fotograf je ovjekovječio trenutak njihovog iznenađenja.
Pogledajte što je to značilo za njihovo samopouzdanje!

Iz tih fotografija Vincenta Dixona izrasla je knjiga – na svakoj stranici naveden je datum kada je fotografija snimljena i, što je najvažnije, ovjekovječen je trenutak na koji je “ta osoba zaboravila na svoju bolest”. Pogledajte kako izgleda bezbrižan trenutak na njihovim licima!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo