Psiha

Psiha

Vjerovali ili ne – hrvatske svekrve vole svoje snahe!

Na svu sreću, domaće su snahe položile ispit. Saznajte što je sve bilo “među pitanjima”.

Iako svi očekuju da svekrve i snahe žive na ratnoj nozi, čini se da, barem što se svekrva tiče, to jednostavno nije istina. Naime, čak 65 posto svekrva svoj odnos sa snahom opisuje dobrim, dok je za 17 posto svekrva taj odnos čak fantastičan! Pokazalo je to istraživanje portala Moje vrijeme, provedeno nad 520 svekrva. Upitnik sastavljen od 20 pitanja vodio ih je kroz neuralgične točke odnosa svekrva i snaha, a rezultati su pokazali samo jedno – srušen je općeprihvaćeni mit kako majke ne trpe supruge svojih sinova.

Očekivano, pokazalo se da tek manji broj snaha i svekrva žive u zajedničkom domaćinstvu, tek 15 posto, dok ih u istoj kući, ali u odvojenim domaćinstvima živi samo 14 posto. Da je njihova snaha dobra osoba misli visokih 44 posto svekrva, a da je odlična misli ih 40 posto. Da je snaha tek osrednja osoba misli 13 posto ispitanica, a da je loša – izravno je reklo samo tri posto svekrva.

Samo šest posto ispitanih svekrva misli kako njihova snaha nije dobra supruga, dok ih 14 posto misli da je njihov sin “ipak mogao i bolje proći“ po pitanju odabira životne družice. Zanimljivo, osam posto ispitanica je reklo kako je snaha stala između njih i sina. Unatoč dobrim odnosima na ovoj relaciji, svekrve ističu kako bi htjele malo više poštovanja. Gotovo svaka treća svekrva nije sigurna da ih snaha cijeni dovoljno, dok je devet posto njih sasvim sigurno da ih snaha ne cijeni.

Kakve su snahe u kućanstvu?

Sjetite li se svake druge scene iz humoristične serije “Svi vole Raymonda”, bit će vam jasno kako sverkve vole kritizirati način na koji snahe vode svoje kućanstvo. Na svu sreću, domaće su snahe položile ispit, s obzirom na to kako čak 62 posto svekrva misli da se njihove snahe odlično brinu o kućanstvu; 32 posto ih kaže da su im snahe osrednje domaćice, dok ih pet posto tvrdi da se snahe loše ili nikako brinu o kućanstvu.

Kakav je vaš odnos svekrva/snaha?

K.P.
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo