shutterstock

Brojna istraživanja pokazuju da je većina parova vjerna u partnerskim odnosima, ponekad se dešava da partnerska vjernost zamjeni nevjera. Kada se to dogodi, seksualna izdaja zasigurno je najbolnije iskustvo

Čak i ako niste u braku osijećaj izdaje ostavlja gorak okus u ustima. Činjenica je da nitko od nas ne može sa potpunom sigurnošću garantirati „što bi bilo kada bi bilo“ stoga opreza nikada nije dovoljno.   

Nebrojno puta smo čuli upit “Jesi li primijetila ili primijetio nešto što bi upućivalo na aferu?“. Na žalost uvijek postoje neki znakovi koje ili ne želimo vidjeti ili se pravimo da ih ne vidimo.

1. Sadržaj razgovora

Promislite nije li pomalo čudno i neobično da u svakodnevnom razgovoru vaš parter ili partnerica učestalo spominju treću osobu. To može biti suradnica na poslu, osoba iz srednjoškolskih dana ili poznanica sa treninga. Ideje osobe koja se ušuljala u Vas život postaju nadahnuće za uvođenje novih navika, tema o kojima se raspravlja i neočekivanih potreba za spontanim susretima. Zasigurno navedeno može opravdano probuditi „crv sumnje“

2. Seksualnost

Gubitak interesa za intimnošću jedan je od vrlo ozbiljnih indikatora da se nešto dešava. Učestale glavobolje, stres na radnom mjestu, iscrpljenost uslijed svakodnevnih obaveza mogu narušiti privremeno želju za bliskošću ali ako iznimka postane novo pravilo funkcioniranja u vezi trebate se ozbiljno zapitati što se dešava u vašem odnosu.

3. Opće ponašanje

Teško je razumljivo a još manje opravdano prešutno prihvatiti promijene vezane uz obrasce ponašanja partnera ili partnerice. Tajnovitost koja je prikazana kroz uvođenje novih navika bez potrebe za dodatnim pojašnjavanjem može biti uistinu kamen na kojeg će se svaka veza spotaknuti. Potreba za naglim izbivanjem iz doma učestali odlasci na kavu, šetnje koje traju više sati svakodnevno bez dodatnih objašnjenja mogu biti valjani razlog da se upitate što se dešava u vašoj vezi.

4. Fizički izgled

Osoba koja je u fazi afere ima potrebu posvetiti više vremena osobnom izgledu. Briga o tjelesnom izgledu, obnavljanje odjeće i niz drugih aktivnosti kojima se dodatno posvećuje vrijeme, naizgled ne moraju značiti ništa ali isto tako mogu biti jedan od indikatora nevjere.

5. Intuicija

Intuicija je saveznik koji nas rijetko vara. Osobe koje su sklone paranoičnim reakcijama i ispadima ljubomore ne mogu se pouzdati u moć intuicije. Često se dešava da osobe koje su saznale za partnersku nevjeru izjave „od početka sam osjećala da se uljez uvukao u naš odnos“. Ako osjećate prisustvo uljeza u Vašem odnosu ne libite se doznati o čemu se radi, poduzmite sve korake kako bi spasili ono što se još može spasiti. I ne zaboravite onu narodnu „jednom lopov uvijek lopov“, rijetki su oni partneri koji nakon nevjere nauče najvažniju životnu lekciju da u tuđem dvorištu trava nije zelenija od one koja pripada vama.  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo