Koliko je djetetu malo potrebno da nekom pokloni smiješak, iskreno i toplo ga zagrli i kaže da je mama ili tata “dobar”! Naša Maša je počela primjenjivati te izraze od kada je osjetila naše nezadovoljstvo zbog recimo nenamjernog mokrenja u gaćice.

Njezini zagrljaji, poljupci i izrazi poput “dobar je” kad učini nešto “loše” i nama namami smijeh i suze koje u tom momentu moramo sakriti da bi ispali dosljedni nekoj svojoj odgojno-obrazovnoj zadaći koju mislimo postići u određenom roku.

“Da Maša je dobra kad piški u tutu, a ne u gaćice!“ – je jedna od rečenica koja se često čuje u našem domu zadnjih mjesec dana i polako poprima i svoju vrijednost kod naše “krafnice”. Moramo priznati da imamo osjećaj da naše dijete može mokriti bilo kada i bilo gdje, a to je vjerujemo zbog silnog čaja koji popije kroz dan.

kPosljednjih dana u našem se izboru za ispijanje našao aromatizirani zeleni čaj slatkastog i punog okusa po nazivu Bamboo sprants. Vrlo intenzivnog i jakog mirisa uveseljava naša popodnevna uživanja i igranja s Mašom i psom Pukijem. Zanimljivo je da se Bamboo sprants nalazi već dugi niz godina na našim policama aromatiziranih zelenih čajeva ali nikako da dođe na red da ga kod kuće malo više konzumiramo. No, kako za sve postoji mjesto i vrijeme tako je i Bamboo sprants dobio svojih par dana u godini kada nam pruža svoju posebnu aromu i blagodati iz zelenog čaja. Preporučili bi da ponekad probate dodati malo meda u već pripremljen Bamboo sprants čaj, kako bi time podigli i obogatili njegovu punoću okusa.

Bamboo sprants u svom sastavu ima: zeleni kineski čaj Senchu, japansku Banchu, Genmaichu, đumbir, cerdamon, komadiće ananasa, papaje, kokos, mango, cvjetove ruže i bambus.

Priprema se s vodom od 90 stupnjeva tako da se namače u njoj oko 2 minute. Paketić od 50 grama košta 30 kuna i od njega se može dobiti oko 5 litara toplog napitka.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo