Da, dobro ste pročitali. Blistavu kožu moguće je imati u samo jednom dolasku kod kozmetičara. U današnjoj kolumni reći ću vam o tretmanu koji je namijenjen ženama svih životnih dobi.

Radi se o tretmanu kisikom. Kao što sam vam u jednoj od prethodnih kolumni pričala o mezoterapiji i što se njome postiže, danas ću vam pričati o proizvodima koji se apliciraju na kožu uz pomoć mezoterapije.

Kozmetička industrija našla je način kako nahraniti lice onim što joj najviše nedostaje, a to je KISIK. Sama razlika u koži je vidljiva već nakon prvog dolaska na tretman, a po čemu je poseban, otkrit ćete u idućim redovima. Linija je kreirana za opskrbu kože kisikom, stvaranje barijere od zagađenja vanjskim čimbenicima, zbog toga što manjak kisika štetno djeluje na kožu.

Mezoterapija – sve što trebate znati o ovom tretmanu

Što mislim pod štetnim djelovanjem?

Štetno djelovanje na kožu nije vidljivo odmah. Može proći puno godina dok ne shvatimo štetnost vanjskih utjecaja.

Pod vanjske utjecaje ubrajamo:

CIGARETE: zbog upotrebe nikotinskih proizvoda, osim žutih jagodica prstiju ruku i noktiju veliki problem javlja se na samoj koži. Koža upija sav dim u zraku zbog čega naša koža s vremenom dobije sivi ton.

VRIJEME: velike promjene vremena mogu dodatno isušiti kožu. Posebno po zimi kada ulazimo i izlazimo na razliku u temperaturi do čak 15 C . Po zimi našoj koži šteti i centralno grijanje, a njegovo štetno djelovanje možemo ublažiti ovlaživačima zraka. Najjednostavnija metoda je postaviti posudice s vodom na radijatore kako bi održavali vlagu u zraku.

ZRAK: u današnje vrijeme čisti zrak je nepoznanica. Nažalost, velike industrijske firme, naftovodi i prevelik broj automobila doprinijeli su da je zrak koji udišemo zagađen. Zbog zagađenosti zraka naravno pati i naša koža lica koja je najizloženiji dio tijela.

Ovo su samo neki od loših utjecaja na kožu, a s obzirom na to da je koža naš najveći organ moramo se potruditi da ga zaštitimo. Jedan od načina je ovaj tretman. Tretman je poseban jer u jednom tretmanu apliciramo i do 70% kisika unutar stanice kože. Tijek tretmana je zapravo vrlo jednostavan i traje cca 60 minuta. Ako ste zaposleni i nikada nemate vremena za tretmane koji traju i po nekoliko sati ovo je savršen tretman. Nakon prvog dolaska vidjet ćete veliku razliku i promjenu na svojoj koži, a kako bi Vaša koža duže bila zaštićena preporučuje se napraviti 4-5 kontinuiranih tretmana, a nakon toga se dolazi na održavanje.

Ovako izgleda pravilna njega osjetljivih ruku i stopala zimi!

TIJEK TRETMANA:

UKLANJANJE ŠMINKE –  prvo moramo ukloniti svu nečistoću s lica kako bi daljnji tijek tretmana bio uspješan.

PILING – kod ovog tretmana rade se dvije vrste pilinga. Prvi piling je enzimski koji se posebnom četkicom nanosi na kožu i ispire se mlakom vodom. Nakon enzimskog pilinga na red dolaze glikolne kiselina koje su jačine 30%, a uklanjaju se hladnom vodom nakon što odstoje 3-5 minuta. Ova vrsta uklanjanja površinskog sloja kože je najsigurnija zbog toga što pratimo reakciju kože.

MASAŽNI GEL–  prije početka tretmana radi se posebna vrsta masaže koja se radi po protokolu odabranog proizvođača i traje otprilike 10 minuta.

SPREY –  nasprejamo lice izbjegavajući područje oko očiju i usana. Nastavljamo masažu.

KONCENTRAT (različiti proizvođači) – koncentrat na bazi kisika koji s mezoterapijom apliciramo unutar stanica kože – cca 8 minuta

DETOX MASKA –  maska za detoksikaciju koja vraća prirodni PH kože i na licu mora stajati 15 minuta.

ZAVRŠNA KREMA – njome nahranimo kožu lica i vrata te je to i završna faza tretmana. Sami tretman je neinvazivan i nimalo bolan. Prednost tretmana je što se od prvog dolaska vide zadivljujući rezultati i vaša koža je nahranjena. Nemojte čekati i priuštite si savršen tretman za kožu. Ovaj tretman je namijenjen za žene svih životnih dobi, a ako ste pod stresom, umorni i treba vam nešto s čime ćete zablistati naišli ste na pravi tretman.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo