Buđenje života – počnite živjeti svoju istinsku prirodu - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Sam svoj guru

Buđenje života – počnite živjeti svoju istinsku prirodu

Ako ste do sada govorili DA onome što niste željeli, onda je potrebno DA promijeniti u NE! Isto tako ako ste govorili NE nečemu što ste željeli, potrebno je početi govoriti DA.

Istinski reći DA životu koji želimo znači da to “kažemo” duhom i tijelom. U suprotnom osjećamo rascjep u životu (želimo jedno, a radimo drugo). Imamo osjećaj da je sreća stalno “negdje tamo”. Osjećaj da ćemo biti sretni tek kada ostvarimo x,y projekt. Punoća i radost sadašnjeg trenutka nam stalno izmiče jer nismo cjeloviti. Nismo usklađeni sami sa sobom. Kada smo usklađeni sami sa sobom usklađuje se čitav naš život.

Sve što tražimo je unutar nas i stoga imamo moć pronaći to, ali moramo gledati unutra. Tek kada se promijeni naš unutarnji svijet, počinje se mijenjati i vanjski svijet.

Promatrate li koliko puta u danu pristanete na nešto što ne želite? Svaki put kada to napravite udaljili ste se korak od sebe i umanjili vlastitu životnost. Potiskivanje vlastite životnosti rezultira, oslabljenim protokom energije, nadalje blokadama, a kasnije i psihofizičkim poremećajima.

U svakom trenutku radimo izbore i biramo veću ili manju razinu životnosti, radosti, zdravlja… bez obzira biramo li između krafne ili svježeg voća, biramo li sjesti na kavu s nekim tko nas energetski crpi ili s nekim tko nas inspirira ili donosimo neku životno važnu odluku.

Na ovoj radionici učit ćemo slušati signale našeg tijela, srca i duše te prakticirati tehnike koje pomažu da negativna iskustva transformiramo u pozitivna i počnemo živjeti svoju istinsku prirodu. Koristit ćemo meditacije, kreativan pokret i ples, razgovor, vizualizacije i vježbe koje oslobađaju unutarnje blokade.

Otkrivat ćemo kada i kako odustajemo od sebe. Vratit ćemo se svojoj istinskoj prirodi i početi ju uzemljavati u svojoj svakodnevici.

Kako izgleda boravak na otoku?

Ujutro se budite uz zvuk zrikavaca, miris borova i mora. Hotel i mali, simpatični kamp nalaze se odmah uz more u borovoj šumi. Doručkujete na terasi s pogledom na more. Nema velikog luksuza, a osjećate se kao da ste u raju. Nema žurbe, nema prometa, slobodni ste upijati mirise mora, borove šume, kretati se na najrazličitije načine, uživati u zajedničkom druženju, vježbanju, osmjesima i jednostavnosti bivanja. Potpuno ste slobodni slušati impuls vlastitih želja u svakom trenutku. Osjećati prirodu u sebi i stapati se sa prirodom koja vas okružuje.

Ako nam se želite pridružiti u ovoj ljetnoj avanturi, dobrodošli ste!

Više informacija potražite ovdje.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo