Nakon godišnjeg odmora koji smo proveli na jednom od najljepših otoka u Hrvatskoj (Braču) prvi radni tjedan nam se čini kao jedan od najstrasnijih tjedana u godini!

Bez obzira što smo na Braču osjetili tragediju mještana i samog otoka, naši iscrpljeni organizmi napunili su svoje spremnike suncem, morem i mirom koji su jedino zadnjih dana bili isprekidani kanaderima i helikopterima koji su se borili da spriječe još veću katastrofu od požara. Uz svu tu, pomalo paničnu, atmosferu ostali smo pribrani jer nam je pouzdanje ulijevala velika hrabrost i profesionalan pristup naših vatrogasaca.

Dok su se oni borili s vatrenom stihijom, mi smo sve to pratili iz našeg apartmana uz čaj koji nas je vrlo ugodno iznenadio. Pomalo čudnog naziva, ali zato odličnog okusa, Confidence booster biljni čaj u sebi ima predobru mješavinu biljaka.

Mate Green, zeleni rooibos, korijen ginsenga i ruže, crveni ribizli, brusnica, komadići granate, polufermentirani čaj i acerola.

Vjerujemo da znate većinu ovih biljaka iz sastava Confidence booster čaja, ali jedna od njih je možda manje poznata, no zato jako moćna – acerola!

Acerola ili kako je još zovu Barbados trešnja predstavlja jedan od najbogatijih prirodnih izvora C vitamina. Uz C vitamin, bogata je vitaminima A, B1, B2, B3 te bioflavonoidima i karotenoidima. Značajno je za spomenuti činjenicu da se C vitamin iz acerole bolje apsorbira u ljudski organizam nego askorbinska kiselina.

Uz brusnicu i crvene ribizle stvaraju osvježavajuć okus koji se priprema s vodom od 100 stupnjeva, a namakanje traje pet minuta. Paketić od 50 grama košta 24 kune.

Confidence booster biljni čaj je jak antioksidans jer mješavina odličnog južnoameričkog čaja Mate i južnoameričkog Rooibosa te svega navedenog prije čine ovu čajnu infuziju posebnim napitkom koji će oduševiti sve ljubitelje toplog nam napitka.

Tanja&Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo