Kolumnisti i blogeri

Dermatologinja Ivana Nola otkriva korake u njezi koje ne propušta ni jedan dan

Specijalistica dermatovenerologije dr. sc. Ivana Nola otkrila nam je kako izgleda njen kozmetički ormarić i torbica, koje tretmane nikada ne propušta te kako postiže mladolik i blistav izgled kože. Pročitajte njene savjete, ukradite pokoji trik i u novoj godini više pazite na zdravlje svoje kože!

Kvalitetna njega i temeljito, svakodnevno čišćenje kože izuzetno je bitno. Problemima kože i njezinim promjenama bavim se već mnogo godina. Jako je bitno odabrati odgovarajuće proizvode i tretmane baš za vašu kožu. Upravo iz tog razloga napravila sam recepturu za nekoliko proizvoda koje i potpisujem, a koji su namijenjeni suhoj i osjetljivoj koži poput moje. 

Za uspješnu njegu lica kod kuće, vaša kozmetika treba sadržavati ovih 5 sastojaka

Moj svaki dan završava umivanjem lica sindetom za lice Dr.Nola for skin Xerosensa, a koristim i masažer kako bih temeljito oprala lice. Nakon toga micelarnom otopinom Xerosensa čistim moguće ostatke šminke. Ako je potrebno, operem još jednom lice sindetom.

Osušim lice i nanosim hidratantnu kremu također iz moje linije. Postoji dnevna i večernja

koja je obogaćena karite maslacem, a nakon toga nanesem i kremu s aktivnim sastojcima. To je krema za područje oku očiju koju priređujem magistralno u ljekarni po recepturi koju sam dobila na anti-aging kongresima. Takvu kremu preporučujem i svojim pacijentima. Na ostatak lica, vrata i dekoltea primjenjujem kremu s faktorima rasta, s matičnim stanicama. Potrebno je dva mjeseca primjenjivati takvu kremu da bi se učinak primijetio. Naime, ne može se od takvog seruma očekivati da će u nekoliko dana pokazati rezultate.

Jako je bitno redovito nanošenje hidratantne kreme na lice, vrat i dekolte kao podlogu za sve aktivne sastojke jer često kreme s aktivnim sastojcima ne mogu u potpunosti pružiti onu masnoću ili vlagu koja nam je potrebna.

Tijekom ljeta ne izlazim bez šešira i zaštitnog faktora kako bih se zaštitila od negativnog utjecaja sunca, a od tretmana primjenjujem HydraFacial koji čisti pore, uklanja odumrle površinske stanice kože te dubinski prožima kožu hranjivim serumima. Također, mezoterapijom revitaliziram kožu i vraćam joj blistavost. Ovaj tretman poznat je i pod imenom infuzija za kožu i koristi mlađoj te zreloj koži.

Od prevencije zloćudnih bolesti do njege: Dr. Ivana Nola zna kako ćemo paziti na kožu u 2020. godini

Foto: Privatna arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo