Dugotrajna boja noktiju uz trajni lak - Ordinacija.hr

Lakiranje noktiju nikada nije bilo jednostavnije nego u današnje vrijeme i svaka žena može izabrati za sebe najbolju metodu lakiranja noktiju. Od klasičnih lakova, lakova za učvrščivanje, pa sve do polutrajnih i trajnih lakova za nokte, izbor je samo na vama.

Lakiranje noktiju nikada nije bilo jednostavnije nego u današnje vrijeme i svaka žena može izabrati za sebe najbolju metodu lakiranja noktiju. Od klasičnih lakova, lakova za učvrščivanje, pa sve do polutrajnih i trajnih lakova za nokte, izbor je samo na vama.

Klasično lakiranje noktiju seže od davnina kako bi žene pokazale njegovane ruke i nokte, te kako bi pokazale da brinu za sebe. U današnje vrijeme kada žene imaju jako malo vremena za svoje rituale ljepote, stručnjaci su izumili trajni lak (soak – off) s kojim produljujemo trajanje laka na noktima.

Zašto je trajni lak bolji izbor?

Trajni lak možemo koristiti kako na rukama, tako i na nogama. Za razliku od klasičnog lakiranja gdje lak na rukama traje najviše 3 dana zbog uvijeta u kojima se ruka tj. nokti nalaze (pranje suđa, čišćenje, abrazivna sredstva), trajni lak traje čak do 3 tjedna. Dugotrajnost trajnog laka je jedan od glavnih razloga zašto ga sve više žena koristi.

Osim što je dugotrajan, trajni lak izgleda jednako prvog i zadnjeg dana, izgleda kao klasičan lak- nokat ne izgleda debelo i umjetno kao kod akril ili gel tehnike.

Uz sve ove prednosti ona najvažnija je da trajni lak ne šteti noktnoj ploči, ali ne možete ga skinuti sami. Kod skidanja trajnog laka koristi se posebna tekućina za skidanje, te se nokat mora zatvoriti u foliju kako bi se namočio i trajni lak opustio.

Kako napraviti prirodni lifting lica? Ovi trikovi će vas oduševiti

Lijepi nokti i na ljetovanju

Kada razmišljamo o ljetu i sunčanju na plaži sjetimo se i onog famoznog nošenje bočice laka i acetona sa vaticom u našem neseseru, te popravljanja izgleda laka kod svakog ulaska u more. Nažalost morska voda pridonosi bržem skidanju klasičnog laka, pogotovo na vrhovima nokta, ali kod trajno laka to nije problem. Zbog posebnog nanošenja trajnog laka i zatvaranja boje, pri kupanju u morskoj vodi neće doći do uništavanja laka, a vi možete bezbrižno uživati čak do mjesec dana bez straha od popravaka.

Estetska, klasična ili medicinska – koju pedikuru odabrati i zašto?

Postupak nanošenja trajnog laka

Trajni lak naravno ima svoj način apliciranja na nokat, a baš zbog toga je toliko dugotrajan. Tretman trajnog laka traje oko 60 minuta, ali samo zbog toga što je potrebno napraviti manikuru te pripremiti nokatnu ploču.

Postupak:

  1. Manikura i odmašćivanje nokatne ploče
  2. Bazni sloj laka (suši se u led lampi)
  3. Lakiranje boje po izboru u dva sloja (svaki sloj suši se u led lampi)
  4. Završni sjaj (suši se u led lampi)
  5. Odmaščivanje nokatne ploče (tekućina za odmašćivanje)
  6. Ulje za kožicu

Ovo je pravilno postupak rada trajnog laka bilo kojega proizvođača, te je važno da se vaše kozmetičarke i pedikerke brinu o pravilnoj obradi i aplikaciji proizvoda. Ukoliko ste bilo gotovi u kratkom roku postoji velika mogućnost da vam je trajni lak napravljen nekvalitetno zbog brzine. S obzirom da trajni lak traje u prosjeku 60 minuta koje malo koja žena ima tj. mi žene uvijek vičemo da nemamo vremena, sjetite se koliko puta ste naišli na situaciju gdje ste nalakirali nokte i nakon 30 minuta krenuli oprati suđe ili obuti cipele i morali popravljati učinjenu štetu. Stoga vam ja osobno preporučam nađite tih 60 minuta svaka 2-3 tjedna i priuštite si savršeno nalakirane i njegovanje nokte u svakoj situaciji u kojoj se nalazite, bio to odlazak na plažu ili u dućan. Trajni lak je postao neizostavan na plaži, a gel i akril tehnika sve više odlaze u zaborav.

Ne uništavajte svoje nokte i pridružite se trenutno najvećem trendu lakiranja noktiju pogotovo u ljetnim mjesecima.

Foto: shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo