Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Evo kako je zimi najpametnije njegovati kožu lica

Shutterstock

O čišćenju lica rekla sam već jako puno, no ukoliko ste odradili tretman, a niste dobili željeni efekt, postoji još tretmana koje možete ukomponirati uz samo čišćenje lica.

Razlog zbog kojega sam čuvala ovaj savjet prvenstveno je vrijeme. Dolaskom hladnijih dana možemo pomoći koži da skinemo rožnati sloj stanica na više načina, a ukoliko ih uskladimo možemo dobiti savršen tretman. 

Priprema kože za zimu – ove tretmane nikako ne smijete zanemariti

Ovo zovem 3u1, a razlog tome je što:

 1. Skidamo površinski sloj kože
 2. Dubinski čistimo kožu
 3. Spriječavamo nastanak novih akni na koži

Osobno, čim dođe hladnije vrijeme i nestane sunce odradim prvi tretman regeneracije kože. Kao što znate, čišćenje lica ima neke od faza koje se ne smiju preskakati, međutim ukoliko prilagodim tretman vama, vi ćete biti zadovoljniji.  Moj savjet za zimsko čišćenje lica je malo drugačiji, a i objasniti ću zbog čega.

Mezoterapija – sve što trebate znati o ovom tretmanu

Tijek tretmana:

 • Skidanje šminke
 • Mikrodermoabrazija 
 • Parenje 
 • Mehaničko istiskivanje  + špatula
 • Voćne kiseline
 • Visoka frekvencija
 • Maska
 • Njega i krema prema tipu kože

Kao što možete primjetiti ovaj tretman je sličan klasičnom čišćenju lica na koji smo svi navikli. Razlika je u mikrodermoabraziji koju koristim umjesto pilinga i s njim skidam veću količinu površinskog sloja mrtvih stanica.

Ne propuštajte ovaj ritual od samo dvije minute za savršen ten

Sve o voćnim kiselinama

Nakon parenja, cijelo lice prođem s ultrazvučnom špatulom kako bih podigla sebum iz pora te ih ručno istisnem do kraja. Tko tvrdi da se sa ultrazvučnom špatulom super očisti lice – ne govori istinu. Ukoliko imate sitne tvrde akne poznatije kao miliji možete ih jedino lancetom probiti i izvući van. Ruka je ruka i sve što se radi rukom može se smatrati dobro odrađenim poslom u ovom slučaju.

A, sada ono što mnogi od nas ne znaju, da se u ovom tretmanu mogu koristiti voćne kiseline, poznatije kao AHA kiseline. Naime, osim što kratko djelovanje samih kiselina skida površinski sloj kože, spriječit će nastanak mogućih akni i neutralizirati sebum koji se radi unutar stanica kože, to jest kiseline će ih izgristi.

Ljudi općenito izbjegavaju voćne kiseline samo zbog toga što u nazivu imaju riječ kiselina. Dakle, da riješimo nešto: ukoliko kozmetičarka zna što radi neće vam spaliti lice i nećete hodati crvenog lica. Kozmetičari smiju raditi s maksimalno 40% kiseline, dok dermatolozi koriste puno jače kiseline koje ne moraju biti voćne. U svojoj karijeri nikada nisam imala spaljeno lice, i nadam se da će tako i ostati. 

Jedini vodič za uređivanje obrva koji vam treba!

Ne zaboravite masku

Moguća je jedino pojava laganog perutanja zbog obnavljanja kože lica.

Visoku frekvenciju ne koristim ukoliko netko ima izrazito suhu kožu. Razlog je jednostavan, voćne kiseline dezinficiraju kožu i s tim tretmanom lagano isušujemo kožu, stoga nije potrebno dodatno isušiti kožu.

I za kraj, naravno maska. Ona je zaslužna za vraćanje PH kože. Osim toga nahraniti će kožu i smiriti je od crvenila koje je vidljivo od mehaničkog istiskivanja.

Krema koju stavljam na lice biram po tipu kože i nikada nije premasna kako ne bi začepila pore koje su netom prije očišćene.

P.S. Nisam zaboravila masažu, osobno ju nikada ne radim u ovom tretmanu zbog toga što masaža pojačava cirkulaciju i crvenilo je teže smiriti, a k tome ulje i veća količina kreme začepiti će pore i onda radite kontra efekt.

Obrve kroz povijest – evo kako su se mijenjale

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo