Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Eye of the Tiger – aromatizirani zeleni čaj

Malo tko bi mogao poreći da se kao klinac nije poistovjetio s ulogom boksača u filmu Rocky i htio izgledati, udarati i uspjeti kao i Rocky Balboa?! Znali smo popiti čak i 3-4 svježa jaja poput Rockyja jer smo vjerovali da ćemo biti poput njega – snažni, moćni i izdržljivi…

No, hit cijele ove priče je naravno legendarna stvar od banda Survivor koji se ujedno i proslavio početkom 80′ uz stihove Eye of the Tiger. O veličini samog hita koji je postao i sinonim za film Rocky ne moramo puno pričati jer pjesma je ušla u status legendarnih hitova svih vremena. Sada se vjerojatno pitate koja je poveznica čaja i tog hita?

Njemačkim stručnjacima iz marketinga za razvoj aromatiziranih zelenih čajeva koji su isto kao djeca uživali u pop-rock glazbi i već navedenom filmu Rocky inspiraciju je dao jedan slučajni neslužbeni razgovor i ideja se rodila. Probali su napraviti čajnu mješavinu koja bi ne samo nazivom čaja bila dovoljno “moćna”, nego i odabirom zelenog čaja, te njegovih dodataka koji bi doveli do harmoničnosti okusa i mirisa. Odabrali su odličan zeleni kineski čaj Se Chun, verbenu, komadiće jagode i maline, ružine pupoljke i cvjetove različka. Takvu skladbu okusa i mirisa je teško posložiti, a da su uspjeli i za naše čajne prijatelje u Hrvatskoj pogoditi sve te silne “note” uvidjet ćemo vrlo brzo.

Krajem veljače smo ga isprobavali i evo sada tri mjeseca kasnije uvrstili smo ga u našu paletu aromatiziranih zelenih čajeva koji kod nas još uvijek nose titulu najprodavanijih čajeva u Kući zelenog čaja.

Eye of the Tiger aromatizirani zeleni čaj priprema se s vodom od 90 stupnjeva, a namakanje traje 2 minute. Za 50 grama ovog posebnog čaja potrebno je izdvojiti 27 kuna.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo