Jeste li ste ikada zapitali koliko je vaše prijateljstvo jako, iskreno i moćno s partnerom kojim živite? Nebrojeno puta smo Tanja i ja uz šalicu čaja znali načeti tu temu i uvijek smo imali istu konstataciju da smo jedan drugom najvažniji, pa čak važniji i od djece jer mi smo kao jedan atom tj. dio atoma točnije jezgra, a oko nas su naši najbliži elektončići (djeca) i ostala bliska rodbina i prijatelji.

Tako otporni na vanjske faktore postali smo kroz godine iskrenog prijateljstva i ljubavi koju je u današnje vrijeme teško naći. Možemo kazati da spadamo u jednu priču o paru koji je kompatibilan i koji se nadograđuje kroz vrijeme, a time samo postiže još veću snagu i bliskost. Naša djeca, posao, svakodnevno vježbanje u fitnessu pa i šalica čaja koju uvijek ispijamo ujutro skupa čine našu vezu vrlo snažnom.

ČajkNo, kad smo već započeli pričati našu priču rado bih vam probao dočarati jednu priču o nastanku jedne vrste slavnog čaja iz Kine koji je sastavni dio našeg čaja Friends forever. Naime o tom čaju kruži legenda koja ide otprilike ovako: “Postojao je mladić koji je radio na plantaži čaja i prekrasna djevojka koja je također radila na plantaži čaja i između njih nastala je velika ljubav koju njihov gospodar nije odobravao. Iz pakosti prema mladiću gospodar je djevojku uzeo za ženu, ali ona nije mogla dugo izdržati njegovu tiraniju i pobjegla je od njega. Ubrzo je čula da je mladića ubio njezin tiranin-suprug i hitro je pohitala da potraži njegovo nepomično tijelo koje je ležalo visoko u gorama. Shrvana od tuge toliko je dugo plakala nad njegovim tijelom dok iz tijela nije počeo rasti čajni grm i zato kažu: Da tamo gdje raste čaj Mao Feng cijelo je ljeto oblačno i kišovito.”Mao Feng je poseban čaj među čajevima jer konzumiraju ga čak i oni koji ne vole okus zelenog čaja. Njegov prirodan okus po svježem zraku koji u sebi nosi mirisne tonove ruže i jasmina toliko nas ispunjava da postaje neodoljiv užitak. Za Mao Feng se biraju najraniji listići sa dva jednaka krila. Imaju širok, zakrivljen i stalan oblik, a to se smatra jednim od oblika najbiranijih listova. Friends forever je čaj koji u svom sastavu osim Mao Fenga čaja ima latice ruže, crvene ribizle, cvijetove jasmina, komadiće kandiranog ananasa, papaje, manga i jagode. Priprema se s vodom od 80°C, a čaj se treba u toj vodi namakati oko 3 minute.

Friends forever je čaj koji je od nedavno zauzeo mjesto na našim policama i jedan je od najprodavanijih čajeva u zadnje vrijeme. Svakako ga probajte!

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo