Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Hidratizacija – ključ prekrasne i zdrave kože

Tijekom ljetnih vrućina koje nas ovih dana iznimno vesele, važno je piti puno tekućine. Važno je i da naša koža dobije dodatnu njegu koja će joj pružiti toliko neophodnu hidrataciju.

Idealan tretman za hidrataciju uključuje nježni peeling kože koji će temeljito odstraniti odumrle stanice, pročistiti pore i ojačati mikrocirkulaciju. Nakon peelinga kožu obavezno nahranite hidratizirajućim kremama koje sadrže i antioksidanse. Pritom je vrlo važno naglasiti kako je koža lica najviše izložena suncu, te zaslužuje da joj posvetite posebnu pažnju, pružite joj potrebno i vjerujte, pamtit će.

Pravilna ljetna njega

Redovito, ali ne i prečesto, tretiranje kože peelinzima smanjuje njenu dehidraciju, koža postaje otpornija na sunce i vidljivo zdravija. Također bi trebali zamijeniti tešku i masnu zimsku kremu s nekom lakšom koja se brže upija i ne masti kožu.
Ljeti je najvažnije temeljito očistiti lice, a najbolje bi to bilo obavljati prije odlaska na spavanje. Međutim, ne treba pretjerivati u čišćenju i ispiranju kože, a to se pogotovo odnosi na osobe s masnom kožom lica. Naime, pretjerano čišćenje masne kože može stimulirati žlijezde da proizvode još i više masnoće što dovodi do suprotnog efekta od željenog.

Je li more dovoljna njega za našu kožu?

Iako je more savršen izvor zdravlja i ljepote nakon boravka na plaži njegujte svoje lice i tijelo. Boravak na suncu, moru i vjetru osim blagodati ostavlja i neke negativne posljedice-koža je isušena, dehidrirana, bore su vizualno jače vidljive.

Prije odlaska na ljetovanje bitno je posjetiti kozmetički salon i hidratizirati kožu tretmanima dubinske hidratacije. Isto tako ako odlazite na more češće, između odlazaka obavezno osvježite svoje lice pokojim tretmanom.

Svojim klijenticama prije svakog odlaska na more osim tretmana koji najbolje odgovara tipu njihove kože, preporučam i kremu koja će im uljepšati ljeto i donijeti osmijeh na njihovo lijepo, njegovano i zahvalno lice.

Budite lijepi, njegujte svoju kožu i zajedno uživajte u godišnjem odmoru.

Foto: Shutterstock

Znate li Kako svoju kožu njeguju dermatolozi?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo