Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Imate problema s uraslim noktima? Rješenje su korektivne špange!

Foto: Shutterstock

U današnje vrijeme sve više ljudi ima problema s uraslim noktima. Međutim, postoji rješenje za taj problem-svjetski patentirani proizvod- B/S španga.

Prsti ruku i nogu građen su od ploče nokta i ležišta nokta. Upravo zbog toga nokat služi kao zaštita vrhova prstiju. Na rukama nokti rastu brže nego na nogama te je iznimno bitno da kod rezanja noktiju rubovi budu ravni, a sam nokat u obliku savinutoga polukruga. Time jačamo nokat i sprječavamo njegovo urastanje u meso.

Ako već postoji problem urasloga nokta, kliještima se treba ukloniti dio nokta koji raste u dubinu tako da se oblik nokta ne mijenja.

Različiti tipovi urasloga nokta

Razlikujemo nekoliko tipova urasloga nokta:

  • nokti zarolani u poprečne kanale
  • nokti uraslih vrhova
  • nokti urasli u stranice

Svaki od tih problema rješavamo i liječimo pomoću korektivnih špangi. BS špange su jednostavan način za bezbolnu korekciju noktiju, a pogodne su i za dijabetičare. Izrađene su od duroplasta s fiberglasom. Tanke su i elastične, a kada se postavi na nokat razapinje se preko urasloga nokta i to rezultira snagom podizanja stranice nokta iz nokatnoga kanala. Odnosno, širi se na cijeli nokat i radi na ispravljanju nokta. Ovom metodom liječenje nokta je nježno, pažljivo i efikasno. Sam postupak je vrlo kratak. B/S španga se jednostavno postavi preko nokta koji se treba ispraviti, a kako je napravljena od fibergalasa, nokat se može i nalakirati i estetski ne predstavlja nikakav problem.

Imate li problema sa uraslim noktima isprobajte B/S špangu i zaboravite na bol i probleme koje stvara urasli nokat.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo