Donesite odluku da ćete u svakoj situaciji pokušati pronaći nešto pozitivno, pa čak i ako uopće ne možete naslutiti niti tračak pozitivnosti. Takvim pristupom, u svojem umu, stvarate slobodni prostor za primanje novih kreativnih ideja i šaljete jasnu poruku Svemiru da ste spremni za pozitivne promjene.

Jednom davno stari Cherokee je svojem unuku ispričao poučnu priču:

“Unutar svakog čovjeka vodi se bitka, poput borbe između dva vuka…Jedan vuk predstavlja zlo – bijes, zavist, ljubomoru, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivnju, grijeh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos… Drugi vuk predstavlja dobro – radost, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, srdačnost, darežljivost, istinu, suosjećanje, vjeru…

Mali Indijanac se nakratko zamisli te ga zapita: Koji vuk na kraju pobijedi?

Stari Cherokee mu na to odgovori: POBJEĐUJE ONAJ KOJEG HRANIŠ!”.

***

Nemoguće je kretati se kroz svakodnevni život bez suočavanja s različitim situacijama koje često znaju uvelike zaokupiti našu pozornost. Neke od njih automatski nam uzrokuju da se osjećamo dobro i punim plućima nastavimo dalje, dok neke bude ono najgore u nama.

Međutim, sve dok živimo na način da samo reagiramo na ono što se događa oko nas, naš život će neizbježno djelovati poput neukrotivog valovitog oceana i pratit će nas osjećaj da netko drugi odlučuje o našoj sudbini.

Nažalost, često zaboravljamo da smo upravo mi oni koji neprekidno stvaramo svoju stvarnost i svaki trenutak našeg života je istodobno i trenutak u kojem izabiremo kojeg vuka želimo hraniti!

Ako želite iskusiti više radosti i mira u svojim iskustvima, jednostavno donesite odluku da ćete svaki dan nastojati što više izabirati misliti samo one misli koje podržavaju radost i mir u vašem životu. Donesite odluku da ćete u svakoj situaciji pokušati pronaći nešto pozitivno, pa čak i ako uopće ne možete naslutiti niti tračak pozitivnosti. Takvim pristupom, u svojem umu, stvarate slobodni prostor za primanje novih kreativnih ideja i šaljete jasnu poruku Svemiru da ste spremni za pozitivne promjene.

Iako, možda, navedeno zvuči previše očito i banalno, ipak, prvo je potrebno promijeniti sebe da bi se promijenila situacija oko nas. Naša cjelokupna “vanjska situacija” samo je odraz naših dubokih uvjerenja koja poput ogledala zrcali ono što je u nama. Ako u ogledalu želite vidjeti nasmijanu osobu, nužno je prvo nasmijati se!

Stoga, važno je stalno imati na umu priču o dva vuka i svakodnevno sebe podsjećati kojeg vuka želite hraniti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo