Isus Krist i Zakon privlačenja - Ordinacija.hr

Brojna drevna duhovna učenja savjetuju nam da prije svega upoznamo sebe sama jer u nama se skriva najveće blago i svi odgovori koji su nam potrebni za stvaranje sretnog i ispunjenog života.

Rijetki su oni koji su u današnje doba zainteresirani za osobni razvoj, a da nisu čuli za Zakon privlačenja, zar ne? U pitanju je široko rasprostranjeni fenomen koji se nakon filma i istoimene knjige “Tajna” munjevito proširio po cijelom svijetu i postao učestala tema brojnih knjiga i seminara.

Zakon privlačenja: slično privlači slično

U najkraćim crtama, Zakon privlačenja znači da slično privlači slično. Mi smo poput živuće energetske stanice koja neprekidno emitira vibraciju koja je u nama prisutna. Ono što emitiramo primamo natrag u obliku svojih iskustava, a naša vibracija ponajviše ovisi o mislima koje su često prisutne u našem umu.

Ako uzmemo u obzir najpoznatija učenja o Zakonu privlačenja, ključ njegove primjene u praksi jest dovesti sebe u stanje (i biti što češće u takvom stanju) u kojem se osjećamo kao da već imamo ono što želimo dobiti ili iskusiti.

Međutim, kod navedenog pristupa često se događa da, pokušavajući se dovesti iz stanja u kojem smo svjesni da nemamo ono što želimo u stanje u kojem se osjećamo kao da već imamo ono što želimo, zapravo dolazimo u situaciju u kojoj istodobno emitiramo dvije kontradiktorne vibracije: vibracija koja podržava ostvarenje onoga što želimo i vibracija kojom odbijamo ono što želimo – jer na podsvjesnoj razini znamo da nemamo to što želimo.

Podsjećam da po učenjima o Zakonu privlačenja privlačimo ono što jesmo (stanje uzrokovano zbrojem svih naših svjesnih i nesvjesnih misli), a ne samo ono što mi želimo i mislimo da mislimo (misli kojih smo svjesni).

Ako sebe vidite i doživljavate kao osobu koja trenutno nema ono što želi (a to je činjenica!) te pokušavate uz pomoć Zakona privlačenja privući ono što biste željeli imati, velika je vjerojatnost da ćete u sebi stvoriti nejasnu vibraciju te će emocije koje budete osjećali u odnosu na ono što želite često oscilirati.

Naravno, nema ništa lošeg u navedenom pristupu, no svrha je ovog članka upoznati vas s jednim jednostavnijim načinom primjene Zakona privlačenja u praksi. Svodi se na to da jednostavno zaboravite da on postoji, barem privremeno, i posvetite se upoznavanju sebe samoga i osvještavanju svoje duhovne prirode.

Što više upoznajete samoga sebe i svoju duhovnu prirodu (sebe kao Duha), vaša svijest o sebi kao biću čija je prava priroda, ljubav, radost i mir svakodnevno će rasti.

Započet ćete shvaćati da sve što ste ikada željeli dobiti ostvarenjem pojedinih ciljeva već imate u sebi te da vam nije potreban razlog za sreću i radost. I upravo tada, kada ste spojeni sa svojom pravom prirodom, ciljevi (i želje) koji se sami pojave u vašem umu, bit će vaši autentični ciljevi inspirirani od strane vašeg Duha.

Takvi ciljevi bit će gotovo neprekidno prisutni u vašoj svijesti, i to ne zato što uz pomoć vizualizacije želite aktivirati Zakon privlačenja kako biste ih ostvarili, već zato što jednostavno uživate mentalno se družiti s njima i to se odvija na potpuno prirodan i spontan način, a da ništa posebno ne pokušavate napraviti ili zamišljati.

Kada se istinski zaljubite u neku osobu, imate potrebu često misliti o njoj, zar ne? No, to ne radite zato što vizualizacijom pokušavate aktivirati Zakon privlačenja kako biste poboljšali svoj odnos i povezanost, već zato što vam to tako prirodno dolazi i stvara vam ugodu. Tako je jednostavno “kodirana” naša psiha.

***

Brojna drevna duhovna učenja savjetuju nam da prije svega upoznamo sebe sama jer u nama se skriva najveće blago i svi odgovori koji su nam potrebni za stvaranje sretnog i ispunjenog života.

Ako, primjerice, parafraziram jednu od ključnih ideja Isusova učenja koja nas navodi da tražimo prvo Kraljevstvo Nebesko, a ostalo će nam se nadodati te da je Kraljevstvo Nebesko u nama, postaje nam jasnije shvatiti da je naš najvažniji posao tražiti i osvijestiti Kraljevstvo Nebesko u sebi ili, drugim riječima, najprije upoznati sebe i osvijestiti svoju duhovnu prirodu. Zakon privlačenja, koji ionako neprekidno vodi računa da se slične vibracije spajaju, potom će se pobrinuti da naša vizija, ciljevi i iskustva budu u skladu s vibracijom koja je odraz spajanja s ljubavlju, radošću i mirom u sebi.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo