Ovih dana na svakom koraku u gradu zamjećujemo štandove na kojima se nudi ova prekrasno zavodljiva,ukusna i zdrava voćna namirnica. Naravno, govorimo o jagodama.

Zavodljiva zbog toga što je bila simbol božice Venere, a zdrava jer sadrži biljne fenole i vitamin C. Nije trebalo dugo da je stručnjaci za čajeve uvrste u jedan čaj koji se sjajno ukomponirao s jagodom pa su ga tako i nazvali Jagoda-rooibos čaj.

Od prije nam je poznato koliko je rooibos čaj ljekovit i specifičan te zajedno s komadićima jagode čini veliki antioksidans. Djeluje na organizam okrepljujuće jer se može konzumirati i hladan, pa čak i kao koktel u kojeg se stave komadići jagode.

Rooibos čaj s jagodom je preporučljiv čajnim prijateljima koji su osjetljivi na tein, tj. kofein jer ga nema čak ni u tragovima. Pomaže kod kožnih oboljenja, tj. problema s osjetljivom kožom, probavom i pomanjkanjem minerala kao što su željezo i magnezij. Izvrstan je ako se pije kao izotonik jer je prepun elektrolita koji se u ovim sparnim i toplim danima gube kroz znoj u većoj mjeri nego inače.

Rooibos čaj Jagoda priprema se s vodom od 100 stupnjeva, a namakanje traje oko pet minuta. Za paketić od 50 grama morate izdvojiti 20 kuna a bogatstvo okusa i vaša kreativnost dovest će ovaj napitak do savršenstva.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo