Japansko blago - zeleni čaj - Ordinacija.hr

Poznato nam je da su Japanci narod iznimne discipline, marljivi i vrlo dobro organizirani.

Uz takav tempo života dolazi im i nekolicina stresa koju oni jako dobro ublažavaju kroz kulturu dobre ishrane koja ih vraća u stanje homeostaze. Naravno da su svoje mjesto u njihovim životima našli i čajevi koji su bogati antioksidantima i drugim nutritivnim vrijednostima važnim za normalan, zdrav i dugovječan život po kojem su Japanci poznati u svijetu.

kSvi vi, naši čajni prijatelji već znate da je jedna od kolijevki čajnih država Japan. Iz “Zemlje izlazećeg sunca“, gdje planine i šume čine većinu ove predivne države, dolazi nam čaj imenom Japansko blago.

Ime Japansko blago nije dobio bezrazložno jer u sastavu ima sve vrhunske čajeve iz Japana. Sencha, Bancha, Kukicha, Genmaischa, Gyokuro te komadići jagode i crveni ribizli čine ovaj čaj osebujnim napitkom pa ga slobodno možemo i prozvati japanskim blagom.

Blagodati koje daje ovaj zeleni čaj na organizam je prvenstveno iz Gyokura i Kukiche, o kojima smo vam već pisali u našim kolumnama pa se nećemo ponavljati. Ali ćemo vam sugerirati da ga probate jer samim zavirivanjem pod poklopac kutije na kojoj piše Japansko blago u našim kućicama poželjet ćete isprobati jedinstvenu mješavinu vrhunskih čajeva u jednom gutljaju svoje čajne šalice.

Sayonara,

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo