Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Jedini vodič za uređivanje obrva koji vam treba!

Shutterstock

Kao što su se kroz povijest mijenjali oblici obrva, mjenjala se i tehnika kojom se oblikuju. Važno je napomenuti kako tehnika ovisi o vašim željama, ali svakako svoje želje iznesite stručnoj osobi i zajedno donesite odluku o obliku vaših obrva, tako da obje strane budu zadovoljne postignutim rezultatom.

Svaka od tehnika zahtijeva mirnu ruku i staloženost, te ne možete očekivati brzi rezultat s bilo kojim tehnikom. Svaka tehnika korekcije obrva je dobra i svakom od tih tehnika čupamo dlačicu iz korijena. Nakon korekcije prirodno je crvenilo na koži stoga nemojte paničariti ako vidite zacrvenjeni dio kože lica.

Obrve kroz povijest – evo kako su se mijenjale

Obrve imaju moć podariti lijepi izgled i u trenutku promjeniti njegovu ekspresiju. Tanke skinny obrve stvar su prošlosti, a novi trend su guste prirodnije obrve koje lice čine mlađim. Naravno jako je važno prilagoditi obrve vašem licu.

Tehnike korekcije obrva 

PINCETA

Korekcija pincetom jedna je od popularnih metoda koje koriste kozmetičari, ali i žene u kućnoj upotrebi. Važno je ne pretjerivati i stanjiti obrvu na debljinu koja odgovara licu. Čupa se dlačica po dlačica i jako je važno zategnuti kožu kako ne bi uštipnuli kožu.

Djevojke, naučite kako se riješiti akni u pubertetu

MICROPIGMENTACIJA

Jedna od najpopularnijih metoda iscrtavanja obrva. Popularna je zbog toga što se mineralnim bojama može promjeniti cijeli izgled obrve bez mučnog čekanja rasta dlačica.

TREADING

Popularna tehnika korekcije obrva koncem popularna je zbog toga što se ovom tehnikom može ukloniti i najsitnija dlačica, a iritacija kože je minimalna. Naravno kod ove tehnike mora biti stručna osoba zbog toga što je konac precizan i može se lijepo urediti obrva bez iritacija.

VOSAK

Jedna od najstarijih metoda korekcije obrva. Nanijeti vosak u tankom sloju na područje s kojeg želimo ukloniti dlačice i brzim potezom uklonimo vosak s kože.

Naučite kako pravilno njegovati kožu u menopauzi

HIGH DEFINITION

Najnovija metoda uređivanja obrva koja kroz sedam koraka može spasiti obrvu:

 • Bojanje dlačice
 • Oblikovanje voskom
 • Treading
 • Podšišavanje škaricama, ako je potrebno
 • Uklanjanje pincetom viška
 • Popunjavanje laganom tetovažom na mjestima gdje nema prirodne dlačice

   

Sve što trebate znati o trajnom make upu na jednom mjestu

Kao što postoji tehnika korekcija tako postoji i tehnika oblikovanja. Najjednostavniji način za to je mjerenja prema obliku lica. Za ovaj dio potrebno je imati pincetu, olovku za iscrtavanje, korektor, češljić i sjenilo za obrve.

Najlakši način za mjerenje kako počupati obrve:

 • Početak obrva odredite tako da olovku prislonite okomito uz nos te da ona dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto gdje se vrh olovke spaja s vašim obrvama trebao bi biti početak obrva.
 • Najvišu točku luka obrva možete odrediti tako da olovku prislonite od vrha nosa do obrva, a preko sredine zjenica. Mjesto gdje se olovka kosi s obrvama trebalo bi biti najviši luk obrva.
 • Vanjski rub obrva odredite tako da olovku položite dijagonalno od vanjskog ruba nosa do vanjskog ruba oka. Mjesto gdje olovka dodiruje obrve krajnja je točka do koje bi obrve trebale dosezati.
 • Nakon što označite točke i počupate višak dlačica važno je popuniti ih sjenilom i obrubiti, te posvijetiliti dio oko samih obrva. Na taj način dobit ćete gušće i istaknutije obrve. Važno je i to da nikako ne stanjujete previše svoje obrve kako ne bi izgubili svoj prirodni luk obrva.

Obrve se mogu odrediti i prema obliku lica:

Okruglo lice

Visoki i oštri lukovi naglasit će lice, ukoliko popunjavate obrve pokušajte da luk bude tamniji od početka obrve. Kod čupanja pokušajte što više podići luk ali na prirodni način te obrve začešljajte prema gore.

Duguljasto lice

Obrve produžite i pokušajte počupati ravno kako bi lice učinili skladnijim.

Ovalno lice

Ovo je najbolje lice što se tiče obrva. Žene koje imaju ovalno lice mogu izabrati svoj oblik obrva, samo pazite da ne pretjerujete. Mjerite lice i na taj način prilagodite luk obrva sebi.

Srcoliko lice

Ovo je lice izuzetno zahtjevno i obrve treba pokušati održavati ravnim ili okruglim, a ukoliko su obrve svijetle i rijetke nemojte ih jako naglašavati kako ne bi istaknuli čelo.

Četvrtasto lice

Ovom obliku lica izuzetno paše veliki luk, debele i guste obrve jače naglašene. Osobe koje imaju ovakvo lice trebaju se fokusirati na luk ili kut obrve i to neka vam bude adut.

Kakve su vaše obrve i treba li im popravak?

Sada kada znate kako pravilno počupati obrve, kojom tehnikom se poslužiti i kako sami izmjeriti početak, luk i kraj obrva, razmislite o tome kakve su vaše obrve i treba li im popravak?

Nemojte slijepo sljediti trendove jer obrve uokviruju naše lice i daju mu posebnu ekspresiju. Pokrenite svoj trend obrva i budite sigurni da su njegovane i lijepe obrve koje su usklađene sa vašim licem veći trend od toga da slijepo slijedite trendove i da izgledate umjetno. Ukoliko niste sigurni u to kakve obrve trebate, prepustite se u ruke profesionalca i pokušajte s njim doći do toga što bi željeli. Njegovane i lijepe obrve uvijek su hit i svi pamte prvi pogled ispod obrva…

Kako klasično čišćenje lice čuva vašu kožu

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo