Foto: Shutterstock

Ponekad se pitam može li ljubav boljeti ? Naravno da može, a to najbolje znaju parovi čija se veza gasi ili se ugasila.

U takvim i sličnim situacijama ljubav može istinski boljeti. To su trenuci u kojima duhovna bol nadjačava svaku vrstu fizičke boli. Zašto se to događa, zašto parovi koji su do jučer imali skladne odnose postaju neprijatelji jedni drugima, stranci, osobe koje se više ne poznaju?

Zašto prihvaćamo tuđu, a opravdavamo svoju laž?

Kada je veza osuđena na propast

Veza može biti osuđena na propast ako ste s pravom osobom koju volite na krivi način. Možda vam se ova tvrdnja čini netočnom, ali nažalost jedan od razloga neuspjeha u ljubavnoj vezi je nedostatak komunikacije. Koliko god da se trudite s partnerom ili partnericom komunicirati, ako druga strana ne pokazuje interes nikada nećete stvoriti bliskost.

Nema ništa ljepše od partnerskog odnosa koji se temelji na otvorenoj razmijeni misli, ideja i trenutačnih osjećaja. Neki parovi se žale kako su zajedno, ali ne uspijevaju dobiti za uzvrat ono što trebaju. Često se zbog navedenog osjećaju odbačeno i osamljeno.

Jedan od uvjeta da se veza očuva u naletima životnih brodoloma je obostrano uvažavanje trenutačnih potreba. Veza se treba njegovati kao što njegujemo cvijet. Ako želimo da nam cvijet ne uvene redovito ga zalijevamo i brinemo o njemu.

Znate li kako kontrolirati ljutnju? Evo nekoliko načina

Biti uz pogrešnu osobu

U veze često ulazimo iz pogrešnih razloga i uvjerenja. Zbog navedeno imamo sve veći broj raskinutih veza i propalih brakova. U razgovorima često se čuje izjava: Nažalost, u vezi sam s krivom osobom.

Male i velike životne krize mogu sustavno uništavati odnos među partnerima. Različiti vrijednosni sustavi, različite potrebe i interesi poput crva nečujno uništavaju ono što se smatralo neuništivim. Parovi koji na van ostavljaju skladan dojam, ali iza zatvorenih vrata su stranci te u većini slučajeva dijele samo isti životni prostor.

Da bi veza uspjela nije dovoljna ljubav. Uz ljubav je daleko više potrebno uzajamno slaganje i povjerenje. Ako nema toga, veza je osuđena na propast. I onda ona stara izreka “Sve prave ljubavi su tužne” postaje mit oko kojeg se pletu neke tužne ljubavne priče.

Prave ljubavi u kojima se parovi međusobno dopunjuju, dijele slične interese, ugađaju jedan drugome, njegujući svoje zajedništvo svakog dana iz početka, primjerom pokazuju da kvalitetne veze nisu nikada tužne.

Niste zadovoljni vlastitim izgledom? Razmislite još jednom…

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo