Kolumnisti i blogeri: Tajne uspjeha

Kako biti sretan u ova “luda vremena”?

Živjeti danas zaista nije lako. Pod pojmom “živjeti“ mislim na ispunjavanje svih mogućih obaveza, plaćanje računa, jurnjavu, “služenje“ djeci, iscrpljivanje do krajnjih granica, stres, nervozu, medije koji nas “ubijaju“ destrukcijama, energetskim vampirima koje srećemo svaki dan i koji isisavaju život iz nas…. Zaista nije lako. …

Ako se prepustimo,  tada smo gotovi. Tada na sebe stavljamo ploču “žrtva-napadaj me“. Zašto?

Zbog našega dopuštenja (svjesnog ili nesvjesnog) da dopustimo da drugi od nas prave budale. Danas vlada borba za energiju i za teritorij. Ako imate jedno od ovo dvoje, tada postajete meta napadača.

Kako se obraniti?

1. Previše vremena i energije trošimo na stvari koje uopće nisu važne i tada nemamo vremena i energije za stvari koje su važne. Opterećeni smo prošlošću i zabrinuti za budućnost i tako propuštamo sadašnjost. Recite: “Baš me briga za nevažne stvari”.

2. Stalno pričamo sebi priče o sebi i o svijetu koji vidimo oko sebe. Ali to su samo priče. A sve priče, bile one dobre ili loše, mogu se pretvoriti u naš zatvor jer priče ne odražavaju nužno stvarnost. Priče se popravljaju a život se ne može popraviti. Povežite se sa životom i živite ga, a ne pričajte o njemu.

3. Naši ciljevi su naše blokade. Život se obično odvija onako kako nismo planirali. Drugi ljude se obično ne ponašaju onako kako mi to želimo. Gospodarstvo obično propada u pogrešnom trenutku i obično živimo u krivo vrijeme. Ne vežite se za svoje ciljeve, recite: “Baš me briga” – ciljevima koje se držite i pustite ih i udobno uživajte u vožnji.

4. Misli… Sve počinje mišlju. Sve što vidite oko sebe počelo je mišlju. Sve što radite počinje mišlju. Vi ste prvotno bili misao. Ako uništimo Zemlju, uništit ćemo je oružjem koje smo smislili. Mislima možemo stvarati čuda. Kada se oslanjate samo na misli, stvarate si zidine oko vas. Recite:”Baš me briga” – mislima i zamišljajte da svoj mozak držite na dlanu…

5. Analizirate li često? Recite: “Baš me briga” – analiziranju!. Analizirati možemo samo ono što se već dogodilo, znači vraćamo se u prošlost, i analiziramo ono što se više nikada ne može ponoviti (nikada se ne mogu ponoviti dvije identične situacije). Umjesto analize maštajte o budućnost i plivajte prema naprijed.

6. Nemojte ubiti svakoga tko vjeruje u nešto drugo ili tko kritizira ono u što vi vjerujete. Vjerujući da smo drukčiji, zabrinjavamo se time da nismo dovoljno dobri i produbljujemo svoju odvojenost tako što se udaljavamo od drugih ili se sukobljavamo s njima. Recite: “Baš me briga” – fiksiranju na ideje.

7. Mi smo robovi navika. Ne samo da na slične podražaje reagiramo na isti način nego i odabiremo podražaje koje procesuiramo na temelju svojih programa. Prepoznajemo samo ono što već znamo. Oslobodite se navika. Stvorite novu mrežu u mozgu i recite:”Baš me briga” – svim svojim navikama.

8. Živite li snove? Ako ste odavno odustali od svojih snova i zadovoljili se (bez obzira iz kojeg razloga) poslom koji nikada niste željeli raditi, partnerom koji nikada nije bio idealan, rutinama koje nikada niste ni zamišljali, osjećate se se kao da živite tuđi život, onda vas uništava. To je opasno mjesto za život. Nikada se ne osjećate ugodno niti posve svoji. Kada potiskujemo dio sebe tada blokiramo svoju energiju, a blokada energije je uzrok bolestima. Gledajte u snove i živite ih. Baš me briga za ostalo.

9. Strah. Bojite li se? Strah nije dobar ni iz kog razloga. Strah je misao i emocija koja privlači upravo ono čega se bojite. Strahom se manipulira. Ako vas netko navede da ga se bojite, on upravlja vama. Recite: “Baš me briga” – strah, i ljudima koji vam ga nameću.

10. Budite to što jeste i recite: Baš me briga” – svima koji misle drugačije i koji vam pametuju. Kada vam netko nešto govori i savjetuje, on se upetljava u vaš život jer želi podsvjesno dominirati. Svaki savjet i sugestija znači “ja sam pametan a ti si glup”. Recite: “Baš me briga” – tim osobama i njihovim riječima i sugestijama.

Uvijek se smješkajte u sebi i govorite baš me briga.

VICTUS-LMC centar Zagreb provodi tečajeve mentalnog osnaživanja, antistres programe i vježbe autohipnoze za vraćanje izgubljene snage i energije svima koji su je izgubili (često utjecajem drugih). Recite baš me briga i zagrlite svoj svijet.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo