Foto: Shutterstock

S obzirom na činjenicu da je koža najveći organ ljudskog tijela treba uvijek imati na umu da prolazi kroz značajne promjene tijekom života.

Te promjene uključuju nježnu i osjetljivu kožu u dječjoj dobi, kožu sklonu aknama u tinejđerskoj dobi pa sve do pojave bora u kasnijim godinama života. Svaka ta faza ima svoje zahtjeve i neophodno je njegu kože prilagoditi tim specifičnim potrebama.

Ono što je zajedničko svim fazama je da je za održavanje optimalnog balansa u organizmu potreban dovoljan unos vode.

Voda uvelike uvjetuje zdravlje, ali i ljepotu naše kože, a bez dovoljno vode u organizmu reducira se vlažnost i u stanicama naše kože, pa se ona isušuje, gubi svoju elastičnost, čvrstoću i napetost te postaje ispucana i gruba, peruta se i ljušti. Uz to se, bez obzira na životnu dob, pojavljuju i sitne, male bore koje se za razliku od onih dubljih uvjetovanih starenjem, mogu ukloniti vlaženjem kože.

Tijekom zime, uslijed djelovanja niskih temperatura, hladnog vjetra te suhog i pregrijanog zraka u prostorima, dolazi do oštećenja hidrolipidne barijere naše kože. Time je ozbiljno narušena ravnoteža lipida (masnoća) i vlage u koži, pa ona postaje gruba i hrapava, sklona ljuštenju i crvenilu, što uzrokuje osjećaj nelagode i zategnutosti.

Ukoliko je barijera kože poremećena, ugroženi su i njezina zaštitna funkcija i zdrav izgled.

Hladnoća, vjetar, promjena temperature prilikom ulaska u zagrijane prostore, kao i boravak u zatvorenim, grijanim prostorima pojačano isušuju kožu te je neizmjerno važno hidratizirati kožu, kako iznutra, tako i izvana.

Zbog toga je, nakon svake zime, iznimno potrebna njena obnova i regeneracija!

Stručnjaci će vam savjetovati potrebne korake, koji će spriječiti ovu nelagodu uzrokovanu suhom i dehidriranom kožom. Ti koraci primarno uključuju primjerene profesionalne tretmane, koje prati pravilan način života i njega kože kod kuće.

Učinkoviti tretmani podrazumijevaju eksfolijaciju ili piling, kojim se uklanjaju mrtve stanice kože, te omogućuje obnova koža iz dubljih slojeva kože; no, istovremeno se omogućava i bolje prodiranje hranjivih sastojaka u dublje slojeve kože.

U određenim slučajevima, prema preporuci iskusnog terapeuta, enzimski piling će zamijeniti hidrodermabrazija, odnosno mikrodermabrazija suvremenim aparatom Face up! Ta „specifična njega“ kože dodatno će pružiti pomoć suhoj koži bez masnoća.

Prirodni sastojci bogati esencijalnim masnim kiselinama, „popravit“ će oštećenja nastala u površinskim slojevima kože, te time znatno smanjiti njezinu osjetljivost i ljuštenje.

Uz pomoć vrhunske metode – mezoterapije, znatno će se pak poboljšati unošenje aktivnih, za kožu vrlo važnih sastojaka (poput hijaluronske kiseline ili vitamina) u dublje slojeve epiderme i mezoderma ( srednjeg sloja kože). Time će koža biti kvalitetno, dubinski nahranjena i izgledati ljepše, napetije i zdravije.

Stoga ne čekajte, sada je idealno vrijeme za obnovu Vaše kože! 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo