Kolumnisti i blogeri: Dr. Nola savjetuje

Kako se riješiti bora na vratu? Ovi tretmani daju najbolje rezultate

Koža lica i vrata kao i dekoltea, zbog građe i anatomske regije spada u osjetljivija područja na našem tijelu, a stalno su izloženi pogledima i želja nam je da koža što duže ostane lijepa i zategnuta.

No promjene na koži najprije primijetimo upravo na tim područjima. Naime, osim što je koža vrlo tanka na vratu i dekolteu ova područja su izložena suncu veliki dio godine. Razlog tome je korištenje odjeće s većim izrezom i nekorištenje krema s visokom zaštitnim faktorom tijekom sunčanih dana, upravo na ove regije.

Spušteni kapci – korekcija je moguća i bez odlaska pod nož

Izgled “ostarjele” kože

Osobe koje nose šešir ili kapu za zaštitu od sunca, time samo štite lice, no ne vrat i dekolte. Upravo zbog toga kumuliranje štetnog učinka ultraljubičastih zraka dovodi do pojave bora, proširenih kapilara, mrlja i izraslina različitog tipa na ovim regijama. Razvoj ovih promjena rezultira izgledom „ostarjele“ kože.

Moj je savjet da što prije započnete s intenzivnom njegom. Za njegu kože lica i vrata osim krema i losiona koji sadrže glikolnu kiselinu i retinoičnu kiselinu, savjetujem i provođenje  dermatoloških tretmana. Za rješavanje bora na licu i vratu nabolji i najučinkovitiji tretmani su tretmani hijaluronom, botulinom i mezonitima.

Pojačano ispadanje kose: Dermatologinja otkriva koji tretmani dokazano pomažu

Kemijski piling

Kao tretmani održavanja odlične rezultate daju tretmani med contour, infuzija kože kisikom i provođenje medicinskih kemijskih pilinga, jer upravo ovim tretmanima se postiže učinak nekirurškog liftinga lica, poboljšanje konture donje čeljusti i ujednačenje tena. Tretmani se provode u skladu s potreba kože,u ciklusima inicijalnih tretmana i tretmana održavanja.

Hiperpigmentacije na licu (melazme) – zašto nastaju i kako se uspješno riješiti mrlja?

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo