“Kako umom izliječiti tijelo” je jedna fantastična knjiga koja vam može pomoći da svoje boljke počnete promatrati i tretirati na novi način.

To je knjiga Dr. Davida R. Hamiltona koji se bavi povezanošću uma i tijela i objašnjava kako umom utjecati na tijelo. U svojoj knjizi navodi čitav niz znanstvenih istraživanja koja dokazuju kako misao zaista ima moć mijenjati naše tijelo.

Kako mislima možemo trenirati mišiće?

“Istraživanje koje su 2004. g proveli znanstvenici na Odjelu za biomedicinski inženjering na Istraživačkom institutu Lerner u Clevlandu mjerilo je povećanje snage kroz zamišljenu tjelovježbu. Sudjelovalo je trideset dobrovoljaca. Neki su vježbali prstom fizički, ali neki su samo zamišljali da vježbaju. U svakoj seansi, dobrovoljci su radili po 15 kontrakcija pravih ili zamišljenih, nakon čega bi uslijedilo razdoblje od 20 sekundi odmora.

kSvaka seansa trajala je 15 minuta i odvijala se po 5 dana tjedno tijekom 12 tjedana. Nakon 12 tjedana, znanstvenici su testirali snagu malih prstiju dobrovoljaca. Kao što je i očekivano, grupa koja je radila pravu vježbu ojačala je – snaga njihovog mišića povećala se za 53 posto. No što je nevjerojatno, grupa koja se bavila mentalnom vježbom povećala je snagu za 35 posto, iako nije ni “podigla prst”. (Str. 70. – Dr. David R. Hamilton)

“Nije iznenađenje da i meditacija mijenja mozak. Istraživanje meditanata koji se služe budističkom meditacijom “uvida“ provedeno je u Općoj bolnici Massachusetts godine 2005. Pokazalo se da meditacija povećava debljinu prefrontalnog korteksa mozga – područje koje kontrolira koncentraciju, slobodnu volju i sućut.

Stoga kada vizualizirate izlječenje svojeg tijela prvo što se događa jest da mijenjate mikroskopsku strukturu mozga. Vizualizacija nije samo subjektivna stvar, inertna mješavina mentalnih slika, čiji je cilj samo da se osjećate bolje – to je proces koji dovodi do stvarnih kemijskih i strukturalnih promjena u mozgu. Pomoću misli/vizualizacije, um gotovo trenutno mijenja materiju.“ (Str. 53. – Dr. David R. Hamilton)

Sada osvijestite koliko mogućnosti otvaraju ova saznanja i koliko smo zapravo moćna bića. Bit je da počnemo svjesno koristiti svoju moć i potencijale koje posjedujemo.

Želim vam vizualizacije koje će vaš život učiniti sretnijim!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo